Slo godt fra seg på Rissa Clearcup

Marine Harvest Cup 2017_spillere fra Herøy

Badmintongruppa i Herøy stilte med hele 16 spillere på Rissa sist helg. Gjengen fra Herøy slo godt fra seg og forsynte seg godt av premiebordet.

Elin Karina Hansen har sendt oss en rapport fra turneringa

Helga 29.9 – 01.10.2017 reiste Herøy Il Badminton for å delta på turnering i Rissa i Sør- Trøndelag.

Med bilene fullpakket av badmintonutstyr, soveposer, madrasser og masse godt humør, satte vi kursen sørover fredag ettermiddag. Helgen bød på gjensyn med «badmintonfamilien» og noen nye tilskudd i denne. Mange spennende og tette kamper ble det gjennom helgen.

Gjengen i fra Herøy gjør seg bemerket når vi er på tur, for som regel stiller vi «mannsterk» til tross for lange avstander og mange timer i bil. Denne gangen var vi 16 spillere som stilte, etter et par sykdomsforfall.

På badmintonbanen slo vi godt fra oss, og vi forsynte oss godt av premiebordet. Et lite skår i gleden for noen av de yngste var at deltagelsen var liten i klassen U-11, og at de derfor ble slått sammen med klassen over som er U-13. 

God rekruttering
Den yngste spilleren vi hadde med,  7 år gamle Ludvik Nilsen, vant 2 av 3 kamper for spillere under  9 år, og har både på trening og i konkurranse vist at han er en mann for fremtiden. 10 år gamle Marius Sandvær tok sølvplassen i herresingel U13A , og Signe Lenning, også hun 10 år,  tok førsteplassen i damesingle U13B.

Sander Bjertnes Hansen gjorde det også bra i turneringen, og i klassen U 15 kom han hjem med førsteplass i både singel og double. I mix U15 så ble det 2 plass for Sander og makker fra Trondheim, mens Børge Håland og Thea Wang Larsen fikk 3.plass.

I klassen U15 for jentene tok Mia Skipnes og Thea Wang Larsen førsteplassen i damedouble.

Markerer seg på seniornivå
Til tross for ung alder så har Herøy Il badminton flere spillere som markerer seg på seniornivå.

I senior A så stilte vi denne gang med to damespillere og to herrespillere.

Det var flere gode kamper av samtlige spillere.

Jentene, Ingvild Håland og Live Hov Grønbech tok hjem gullet i damedouble , og Ingvild kom hjem med bronse i DSA.

I herreklassen var det mange spennende kamper . Flere tre-settkamper førte til høylytte diskusjoner i sekretæriatet da det ble klart at den ene semifinalen ville stå mellom to Herøyspillere, den unge fremadstormende Elias Lenning mot den langt mer erfarne Kent Roger Sandvær.

Etter nok en kamp over tre sett, trakk Elias det lengste strået,  og var klar for finale mot Danila Gataulin fra Leksvik. Det ble som ventet svært tøff motstand. Gataulin spiller på U-17 landslaget, og viste muskler i finalen som ble vunnet 2-0 i sett.  

2. plass for unge Lenning er imidlertid svært bra .

I mix-double ble det tredjeplass til  Elias og Live.  

Trykk her for fullstendig resultatoversikt:

Alt i alt er vi veldig fornøyd  med ei fin turnering og oppholdet i Sør Trøndelag. Det er alltid hyggelig å møte badmintonfamilien og vi blir godt ivaretatt når vi besøker Rissa.

Når vi nå leser oktober på kalenderen , så vet vi at Live Hov Grønbech skal delta på NM U23 helgen 6 – 8 oktober, Elias Lenning skal til Danish Open midt i måneden, og så arrangerer vi i klubben ei egen klubbturnering for spiller til og med U13 den 22. oktober.

Tekst: Elin Hansen

Marine Harvest Cup 2017_spillere fra Herøy
Herøy har et meget aktivt badmintonmiljø. Mange av spillerne slo godt fra seg på Rissa Clearcup sist helg. (Bildet er fra Marine Harvest Cup 2017 på hjemmebane)
Elias med makker
Elias Lenning gikk helt til topps i herredouble U15 sammen med makker Sverre Bergland fra Bygdø BK på Haugerud i Oslo i september.
Live Hov Grønbech
Live Hov Grønbech er også en av spillerne fra Herøy som har utmerket seg de siste årene.

Annonser