Slektstreff for Braseth-familien

Slektstreff for Braseth-familien hoved

Torid Braseth har sendt oss en liten rapport etter at etterkommere av Solfrid og Harald Braseth har hatt slektstreff.

Torsdag 7. august 2019 møttes etterkommere av Solfrid og Harald Braseth, til grillsamling i Braseth-gården på Herøy. Rammen rundt med sol og 23 grader var perfekt, og det ble en strålende start på feiringa.

Fredag ble det en liten fisketur for de mest entusiastiske. For å vise og få utsikt over vår flotte øykommune, ble det tur til Åkvikfjellet for de sprekeste, og tur til Langåsen for de minste. Dagen ble avrundet med koldtbord på et festpyntet MC-hus, hvor det ble holdt tale om Solfrid og Harald.

De hadde sitt opphav fra Rødøy og Meløy, og det ble fortalt om deres liv og virke på Herøy. De flyttet til Herøy i 1930, og Harald var lensmann fra 1937-1974. Han var blant annet ordfører, skolesjef, banksjef, og leder av menighetsrådet, der han hadde ansvar for restaurering av Herøy kirke på 1960 tallet.

Solfrid fødte 9 barn, hvor 7 vokste opp.  Alt arbeid det innebar på den tiden, falt på husmoren. Ved siden av var hun aktiv i flere kvinneforeninger, hvor hun også var leder. Sang og musikk var også en stor del av deres liv.

Lørdag startet med minnestund på kirkegården, før det ble båt-tur i et nydelig vær i en fantastisk skjærgård. En opplevelse for alle. Så ble det fest-middag på MC-huset hvor det blant annet ble vist film fra tiden mor og far Braseth levde, til stor begeistring.

Den eldste i familien var 90 år, den yngste 2 år. Av totalt 96 etterkommere, var 50 til stede på treffet.

Slektstreffet ble avsluttet søndag den 11. med brunch i Braseth-gården. Vemodig å si farvel, men med gode følelser etter en super helg. Nye familiebånd var knyttet med sterkt ønske om flere slektstreff i fremtiden.

Tekst: Torid Braseth

Slektstreff for Braseth-familien gruppebilde
Her er gjengen samlet utenfor MC-huset på Nord-Herøy.

Annonser