Nå har vi nylig startet opp trening for jentene i 1. og 2. klasse. Til høsten kommer det en ny 1. klasse, og da håper vi at flere foreldre kan være med og starte opp et jentelag samt et guttelag. De to jentelagene J10 og J15 har spilt i flere år og vi ser en trend på at jentene som får spille på rene jentelag fortsetter med idretten lengre.

I den sammenheng ønsker vi å oppfordre flere foreldre til å stille opp som enten trenere eller frivillige for å få en større satsning på jentene. Vi ser også behovet for flere trenere/frivillige hos guttelagene. Foreldrene trenger ikke være fotballkyndige, men vise engasjement og at de er der for barna.

Tilbud for jenter 7-8 år
Den 8. juni ble det oppstart av trening for jenter i 1. og 2. klasse. Det var et godt oppmøte med 9 energiske jenter som møtte opp. Jentene synes det var veldig gøy, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Trener for J7/8 Tonje Paasche tlf. 41405828. Assistenttrenere Marit Kjemsås/Marlen Thoresen

Tilbud for jenter 9-11 år
J10 trente sammen med guttene det første året før trener Tommy Johansen tok over som trener for fire år siden og det ble da et rent jentelag. Vi ser at de har et veldig godt samhold i gruppa, det er godt oppmøte på treningene og de gleder seg veldig når det er kamper mot andre lag. De hadde sin første hjemmekamp i årets sesong mot Leirfjord og det var stor stas. Forrige uke var det bortekamp mot Sandnessjøen, med engasjerte spillere og foreldre som deltok. I denne gruppen er det flest 10-åringer samt to jenter på 9 år og 11 år.

Trener for J10 Tommy Johansen tlf. 99558597.

Tilbud for jenter 15
J15 består av Herøyjenter som har spilt sammen siden de var små, hovedsakelig 2005-2006, og et par jenter fra 2007 er kommet til (og noen fra 2008 er med på trening). Før årets sesong ble det bestemt å opprette et samarbeidslag med Dønna, for å få nok jenter til å spille 11er.

Dønna/Herøy J15 hadde sin første hjemmekamp på torsdag, som dessverre endte med tap 2-3 mot Korgen. Noe ufortjent etter spill og sjanser, men mangel på tur foran mål og en dyktig Korgen-keeper sørget for det. Dønna/Herøy hadde flere muligheter alene mot keeper på slutten og på overtid, samt skudd i tverrligger, men det ville seg ikke.

Trenere for J15

Fra Herøy: Silje Sandstrak og Kate Jakobsen.
Fra Dønna: Gaute Sand Mathisen og Vegar Eirik Myrstad.

Ta kontakt med oss om dere har barn som ønsker å prøve seg på fotball! 😊 Utstyrsbanken har nye leggbeskyttere og fotballsko om noen ønsker å låne slik at barna kan få prøve seg på treninger, før eventuelt innkjøp av utstyr til barna. Trenerne er behjelpelig og kan ta med utstyret på trening.  

Er det andre spørsmål som gjelder Herøy IL Fotball så kan dere kontakte leder Torkjel Gullesen på tlf. 95158947.

Fotballgruppa i Herøy IL