- Vi er veldig fornøyde med å få på plass Skule som butikksjef. Han vikariert i stillingen siden september i fjor, og har gjort en meget god jobb i denne perioden. Vi er også veldig glade for å få plass en butikksjef med lokal tilhørighet til Herøy, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge i en pressemelding i forbindelse med ansettelsen.

Skule har lang erfaring fra butikkdrift og har jobbet i Coop siden 1999. Han startet på Coop-butikken på Halsøy før han var noen år på Domus før han igjen begynte på butikken på Halsøy, som i dag er Coop Extra. Før den tid arbeidet han som kokk i både restaurant, bar, pub og kantiner. Han har derfor hele sitt yrkesaktive liv arbeidet i matvarebransjen.

Flyttet til «solkysten»
- Jeg har nå flyttet til Herøy igjen og synes det er kjempegreier å flytte til «solkysten», sier Skule.

Han kaller Herøy for «solkysten» på grunn av utsikten som åpnet seg opp når han tidligere kom reisende fra Mosjøen til «hytta» på Herøy.

- Når vi kom over Skaret på Dønna eller over Søvik så åpnet det seg ofte opp med sol over kysten, forteller Langø.

Selv om Skule er skikkelig herøypatriot gir han også uttrykk for at han er glad i Mosjøen og synes det er en fin liten by med mange muligheter.

Vet hva han går til
Med sin lange erfaring vet den nye butikksjefen godt hva han går til. Han har også vikariert i stillingen som butikksjef siden september i fjor, og har derfor allerede rukket å bli godt kjent med butikken og de ansatte.

- Det som er forskjell på her og Halsøy er at man på en liten butikk må gjøre alt. På en større butikk er man også med overalt, men der har man ofte sine felt som man har et ekstra ansvar for. Slik er det for så vidt også i en liten butikk, men der må man være over alt. Man er i kassen, posten, lageret, frys og kjøl og overalt ellers i butikken, sier Skule.

Liker kundekontakt
Den nye butikksjefen forteller at han liker godt å arbeide sammen med folket i butikken og liker veldig godt å ha kontakt med kundene.

Coop Prix Herøy hadde en omsetning på 35,1 millioner kroner i 2021 og Skule sier han er fornøyd hvis han klarer å holde omsetningen på dagens nivå.

- Under pandemien har dagligvarebransjen gjort det bra på grunn av at vi har hatt åpent hele tiden. Folk har bare reist innenlands og i fjor sommer hadde vi derfor et voldsomt oppsving med turister. Ingen reiste til Sverige og alle handlet lokalt i Norge, og da fikk man noen oppturer. Det var ellers mye vi måtte stå i under pandemien, med blant annet munnbind og begrensninger på antall kunder i butikken. Det var mye ekstra jobb med vasking i søkk og kav. På lik linje med helsesektoren har vi stått hardt i det og har naturlig nok vært fritatt for blant annet hjemmekontor. Da alt var nedstengt og folk kom i romdrakter på butikken og handlet mat var det ei merkelig og vanskelig tid for oss. Vi stod jo der i vanlige klær med kanskje bare et munnbind, sier Langø.

Coop Prix Herøy eies og drives av Coop Midt-Norge, som hadde en omsetning i 2021 på 8,4 milliarder kroner og er landsdelens største handelsbedrift. Samvirkelaget har 2800 ansatte og driver 139 butikker i 28 kommuner fra Storforshei i nord til Røros i sør.