Nåværende kommunedirektør John Arne Andersen signaliserte tidlig i fjor høst at han ønsket å fratre sin stilling fra 31. juli 2023 for å bli pensjonist. Et enstemmig kommunestyre fattet 14. februar vedtak om at Henrik Skovly skulle tilbys jobben som John Arnes etterfølger. 

Henrik har 27 års erfaring fra kommunale lederjobber og er nå rådmann i Nesbyen kommune i Hallingdal. Han er utdannet siviløkonom fra hjembyen Kristiansand, men forteller at det nå er nesten 30 år siden han flyttet fra kommunen han er oppvokst. Skovly har arbeidet 22 år som kommunekasserer/økonomisjef i diverse kommuner og fem år som rådmann. Han har også undervist ved Høgskolen i Volda i kommuneøkonomi, ved siden av å være økonomisjef i kommunen i 12 år. Alt tyder derfor på at den nye kommunedirektøren har kommuneøkonomi som sitt spesialfelt.

På 90-tallet arbeidet han nesten fire år i Nord-Norge, så han er ikke helt ukjent med landsdelen. Fra 1996-1998 var han blant annet kommunekasserer/økonomileder i Rødøy kommune.

Skovly forteller at han søkte på jobben i Herøy fordi han ser tilbake på årene på Helgelandskysten som noen av de beste årene han har hatt.

- Jeg trivdes spesielt godt på Helgelandskysten og dette hadde nok mye med hvordan folkene var. Dette gjaldt både arbeidskolleger og andre, sier Skovly.

Veldig fotballinteressert
Henrik er ugift og har en katt på 9 år som han skal ha med seg til Herøy. Han er ellers veldig fotballinteressert og forteller han har vært ihuga Manchester United-supporter siden 1974.

- Jeg har pleid å reise 2-3 ganger i året til England for å se kamper. Når man er rådmann eller kommunedirektør kan jobben fort bli altoppslukende og da er det viktig å ha et liv utenom jobben. Jeg er også veldig glad i filmklassikere fra 1970- tallet og favorittene er Hjortejegeren (Deer hunter), og de to første Gudfaren-filmene, sier Skovly.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen som kommunedirektør i Herøy kommune, avslutter Skovli.

Planen er at Henrik Skovly skal begynne i jobben som kommunedirektør 1. juni.