Skolestart i fint høstvær

Skolestart 2020_alle

Mandag 17. august var det på lik linje med de fleste andre skoler i Norge skolestart i Herøy. Dette skoleåret er det 204 elever og 35 ansatte ved skolen ved Herøy skole.

På grunn av gjeldende smitteverntiltak i forbindelse med pandemien ble elevene samlet puljevis sammen med sine kontaktlærere på kunstgressbanen utenfor skolen.

I et nydelig vær ønsket rektor Lars Olav Mogård-Larsen alle elever velkommen og informerte om en hei-kampanje der målet er å få alle til å hilse på hverandre. Etterpå sang alle MOT-sangen og rektor informerte om viktigheten med å overholde smittevernreglene ved skolen.

To betjenter fra politiet var tilstede og informerte om trafikksikkerhet og deriblant viktigheten av å bruke sykkelhjelm og bilbelte. I forkant av skolestart var også politiet tilstede og gjennomførte en kontroll.

Rektor introduserte deretter nytilsatt lærer og fagleder for kulturskolen Svein-Ove Pettersen. Han hadde med seg gitaren og framførte sangen «Ikke slå» av Knutsen & Ludviksen som har et sterkt budskap mot mobbing.

- Etter åpningen gikk alle elever puljevis til sine klasser. I år er det 204 elever ved skolen og 35 ansatte. I 1. klasse er det 20 elever i år som nok var ekstra spente på skolestarten,

- Vi har flotte elever og gleder oss til å starte opp igjen. Jeg vil også understreke viktigheten av at vi alle tar på alvor alle smittevernregler. Vi ser at det aldri har vært så mye smitte i verden som i dag og det er viktig at vi er våken og tar nødvendige forholdsregler. Samtidig er det også viktig å ikke sette noen i gapestokken dersom de skulle bli smittet. Det er viktig at folk ikke blir redde for å teste seg dersom de får symptomer, opplyser rektor Mogård-Larsen som i år har tatt fatt på sitt tjuetredje år som rektor ved skolen.

Foto: Lars Olav Mogård-Larsen

Skolestart 2020_Svein-Ove
Nytilsatt lærer og fagleder for kulturskolen Svein-Ove Pettersen ble introdusert og bidro med en sang som satte fokus på mobbing.
Skolestart 2020_politi
Politiet var tilstede og satte fokus på trafikksikkerhet.

Annonser