Ravi (Ivar baklengs) heter egentlig Ivar Johansen og er kjent fra band som Jaga Jazzist, Briskeby og Jessica Fletchers, men har gitt ut de fleste platene som Ravi. Han var programleder for serien Landeplage på NRK TV i 2007-2009, X Factor i 2010, Idol i 2011 og for TV3s Småbruket 2012. Han deltok også på Hver gang vi møtes i 2016.

Ravi er for tiden på turné med «Den kulturelle skolesekken» og besøker flere skoler på Helgeland langs veien. Gjennom konserten formidlet Ravi sin begeistring og undring over lyder og ord. Elevene ble invitert til å dele sine egne tanker og være med å bidra med sang og verbale innslag under konserten.

God kontakt med elevene
Konserten er i utgangspunktet beregnet for elever fra 1. til 7. klasse, men skolen valgte å ta alle med. For å følge smittevernreglene ble de samlet klassevis i såkalte kohorter i Herøyhallen med avstand mellom gruppene.

Ravi gikk «rett i strupen» på elevene med sine lyder, sine ord og sin særegne musikalske humor, og fikk på denne måten god kontakt med elevene. Det eneste vi har å utsette er at lyden med fordel kunne vært bedre.

Brobygging
Den kulturelle skolesekken for Nordland ønsker å sette fokus på brobygging i årets program. Tanken er at felles kunst- og kulturopplevelser kan bygge broer mellom det kjente og ukjente, og at dette kan være avgjørende for å utvikle oss som menneske og som fellesskap. Ravi skal formidle sin begeistring for lyder og ord, og involverer barna i forestillingen.

I tillegg til Herøy skal Ravi under sin turne også innom Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Vevelstad, Hattfjelldal, Grane, Brønnøysund, Bindal, Vega og Sømna.