Skoleelever streiket for miljøet

Skolestreik for miljøet_1

Elever fra Herøy skole var fredag 22. mars innom rådhuset i Herøy og markerte sitt engasjement i klimasaken.

Elevene hadde laget bannere og kamprop og i tillegg framførte Emma Eliassen og Tora Olsen Skagen en flott appell på vegne av de strekende skoleelevene.

Her kan dere lese appellen:
I dag er en viktig dag. I dag demonstrer ungdommer over hele landet. vi bryr oss om fremtiden. Mange voksne tror at vi bare er selvopptatte, mobilavhengige ungdommer som tenker kun på oss selv. Men Vi er her i dag fordi vi bryr oss og fordi vi ønsker og tror på en renere fremtid. Det er mange voksne som gjør narr av oss og vårt engasjement. det er veldig dumt fordi det dreper engasjementet til ungdom, og det er jo vi som skal ta over landet.

Ja, det hender at vi blir kjørt rundt omkrig, kjøper nye ting og tenker mye på oss selv. Men det gjør dere voksne også. Vi er tross alt bare ungdommer, derfor trenger vi gode eksempler og forbilder av voksne. Som tar gode og fornuftige valg og veileder oss slik at vi kan styre dette landet på en god måte.  Dette er bare begynnelsen på et større opprør. Der ungdommen i Norge og resten av verden tar ansvar.

Ved å stå her i dag viser vi at vi faktisk bryr oss og at vi ønsker å bidra. Og vi vise støtte og samhold med resten av elevene som streiker i dag.

Plast er et problem dere sikkert har hørt om. Dette blir bare større og større. Hver eneste av oss normen kaster over 30 kilo plast i året! Og veldig mye av plasten havner faktisk i havet og naturen vår. Hvis det havner plast i naturen kan det ta flere 100 år før det nedbrytes, om den faktisk gjør det. Alle kan faktisk bidra, hvis du går ute og ser søppel i naturen, ta det med deg. og hva med all den unødvendige plasten rundt maten på butikken? Finnes det virkelig ikke noe annet alternativ? Hvis noen ikke gjør eller har mulighet til å sortere, hvor havner all plasten da? Vi må alle bli flinkere på sortering av søppel. I havet finnes det faktisk hele 150 millioner tonn plast. Hvis vi mennesker fortsetter sånn som vi gjør nå, vil det innen 2050 finnes mer plast enn fisk i havet. 

Dette er noe vi absolutt ikke vil skal skje. Vi er nødt til å ta tak NÅ. Vi har ingen planet B.

Skolestreik for miljøet_3
Her kommer de streikende elevene marsjerende inn til rådhuset i Herøy.
Skolestreik for miljøet_Tora og Emma
Tora og Emma holdt en flott appell utenfor rådhuset.
Skolestreik for miljøet_2
Elevene viste stort engasjement om miljøsaken.
Skolestreik for miljøet_1

Annonser