Både Seløy Undervannservice og Marine Harvest Herøy ønsker hjelp med å få tak i kompetente og stabile ansatte til sine bedrifter.
 
Og det gjelder antakelig andre arbeidsplasser i kommunen.
 
Stillingene lyses ut gjennom andre organer samtidig som man bruker rekrutteringsbyrå for å bekle de ledige stillingene.
 
Vil ha flere til kommunen
Men den vanlige kvinne og mann merker kanskje ikke noe til at det finnes en rekke ledige høykompetanse-arbeidsplasser ledig i Herøy.
 
Og vi vet det finnes mange utflyttede herøyfjerdinger som har lyst å komme heim - og andre som har lyst til å flytte til Herøy.
 
Mange vil til Herøy
Rådmann Roy Skogsholm hadde blant annet sist uke flere henvendelser fra folk som vil flytte til Herøy. Så langt har det stått på ledige boliger, men dette er i ferd med å bedre seg.
 
Uansett: Spesielt Marine Harvest sliter med å rekruttere tilstrekkelig med folk til kommunens største arbeidsplass.
 
Begge disse store arbeidsplassene i Herøy er, i tillegg til å få bekledt de ledige stillingene, også ute etter å trekke til seg personer med kompetanse innenfor ulike områder.
 
Også dette, i tillegg til ledige stillinger i Herøy kommune, vil du kunne lese om når vi starter tjenesten om litt.
 
Kommunen ønsker økt bosetting
Og problemer med å skaffe nok arbeidere skjer samtidig med at Herøy kommunes innbyggertall går ned. Dette er en trend alle ønsker å snu.
 
Tjenesten som Herøyfjerdingen nå vil starte er gratis å benytte seg av. Derfor er det bare også for andre bedrifter i Herøy å melde seg på.
 
Denne tjenesten kommer etter en idé og initiativ fra Herøy næringsforening.