Skal gå til København

dytt1
En rekke ansatte i Herøy kommune går for harde livet for å komme seg til København innen 1. desember. Utstyrt med skritt-tellere konkurrerer de på lag som har navn som ”Disiplene” og ”Sjjarmm”.
Det handler selvsagt om å få registrert så mange skritt som mulig på skritt-telleren før 1. desember. En snitthastighet på 10 000 skritt per dag og individ får laget i mål (København) i tide.   En rekke bedrifter fra hele landet og konkurrerer med hverandre.   I Herøy kommune er det hele 10 lag som deltar i konkurransen! Det sier noe om at konkurransen har slått an hos de ansatte.   Hjemmetjenesten stiller med flere lag, det samme gjør Herøy omsorgssenter, mens rådhuset har to lag representert.    Hvert av lagene består av inntil åtte personer.   Gjennomsnitt Disse har fått sine fancy navn som ”Disiplene”, ”Vinneran”, ”Herøy kommune”, ”Sjjarmm” og Irmeline”.   Kommunalleder 1 Siv Nilsen – for øvrig med på laget ”Sjjarmm” (navn etter initialene til deltakerne på laget) – forteller at de mest aktive har vært oppe i rundt 28.000 skritt per dag.   - Men dette er folk som går mye i arbeidet fra før. Skritt-telleren registrerer hvor mange skritt den enkelte går og lagets resultat blir gjennomsnittet for alle på laget, forteller Nilsen til Herøyfjerdingen.   Og hensikten bak den morsomme konkurransen er å få folk i form. En drivkraft nok i seg selv.   I tillegg lokker arrangøren dytt.no med fine premier.   Alle som er med på et lag som når frem til København i tide er med i trekningen av reisegavekort.   Per 100 påmeldte deltaker vil Dytt.no sponse 1000 kr i reisegavekort som trekkes ut blant noen heldige vinnere ved konkurransens slutt.   Alle aktiviteter teller
I aktivitetstabellen på dytt.no kan deltakerne regne om alle aktiviteter til skritt.   Enten de har spilt bowling, vært på aerobic eller andre aktiviteter, kan de enkelt legge inn tiden de har brukt på aktiviteten, så omregnes den automatisk til skritt.   For eksempel tilsvarer 30 minutter sykling i moderat tempo 3.900 skritt.   Om det er konkurransen som er årsaken eller ikke: Vi har registrert en økt trimaktivitet langs veien fra mange kommunalt ansatte i høst.   Og da er mye av hensikten oppnådd.
dytt1
De ansatte på omsorgssenteret er spesielt aktive. Fra venstre Synnøve Larsen, Mette Opland, Gunn Dahl, Marte Olsen, Elly Mikalsen og Bente Karlsen Moe.
dytt2
Alle skritt blir registret på denne lille skritt-telleren.

Annonser