I midten av desember i fjor startet firmaet Trond Tverå AS fra Mosjøen med rivingen av Kilværbrygga og det ble da gitt en midlertidig tillatelse til å oppbevare avfallet på Hoholmen. Mange har henvendt seg til kommunen og ønsker å vite når skrothaugen blir fjernet. Saken ble også tatt opp under spørrehalvtimen i siste kommunestyremøte 18. mars.

Gammel sak
Allerede i april 2013 begynte Kilværbrygga å kollapse og det ble da lagt ut lenser av Seløy Undervannsservice for å hindre at rester fra brygga skulle skade båtene i området. Det ble allerede da sagt at riving var mest aktuelt, men at dette måtte gjøres etter at rivingstillatelse var på plass. Tillatelse ble gitt av kommunen samme måned, men allikevel kom ikke rivearbeidet i gang før i midten av desember etter at det kom beskjed fra kommunen om å gjøre noe umiddelbart.

Frist til 1. juni
Kommunen har nå tilskrevet Kilværeiendommene Eiendom og satt en frist til 1. juni 2014 med å fjerne bygningsavfall og rydde områdene som har vært benyttet som mellomlager. Fram til denne datoen kan rent trevirke selges som brensel mens avfall som ikke blir solgt skal leveres til godkjent mottak. Det vil ikke bli gitt tillatelse til å brenne avfall som ikke blir solgt som brensel.

Dersom avfallet ikke blir fjernet innen fristen vil kommunen besørge opprydding og levering til godkjent mottak. Kostnadene vil bli fakturert Kilværbryggene Eiendom AS.

Gratis ved
Eierne har for tiden ute en annonse på Herøyfjerdingen der det reklameres med gratis ved som kan hentes fritt. Dersom det blir mange som benytter seg av dette tilbudet blir det kanskje ikke så mye å fjerne før fristen utløper.
Trykk her for å se annonsen.