Alstahaug Kystlag stilte med mannskap på to sjørøverskuter på tokt, og det er alltid stas for publikum å få besøke både redningsskøyte og ambulansebåt som også i år bidro til å skape aktivitet i Brasøy denne lørdagen. Kanskje ble det sådd et frø i noen unge sjørøvere om at havet faktisk har mange muligheter som fremtidig arbeidsplass?

Det var et yrende liv i Brasøy med full gjestebrygge og masse folk. Flagg var heist i alle hus, både det norske flagg og piratflagg vaiet i vinden over festivaløya denne dagen. Sjørøvertoktene er alltid populære og artige for både for store og små. John Kåre Olsen og hans kolleger fra kystlaget delte ut gullpenger til barna. Det var stappfullt på kafeen på ungdomshuset som serverte gratis mat og drikke til alle barn. 

Naturvernforbundet Ytre Helgeland hadde laget en egen natursti for familier og delte ut premier til ungene. På ettermiddagen var det bokbad med Solfrid Mathisen Lorentzen som bodde i Brasøy en periode som liten. Solfrid har i år gitt ut sin bok nummer to ‘Besta forteller’ der hun forteller om sin oppvekst på Søvik. Om kvelden ble det samling for de voksne på Kaikant’n pub med servering av pizza, og det ble meldt om meget god stemning. 

Sjørøverfestivalen i Brasøy er et familievennlig lavterskeltilbud der alle aktiviteter er gratis for familier og alle barn får gratis mat. Det er mange familier som benytter dagen til å samles på tvers av generasjoner for å ha en trivelig dag i lag. Mange hadde også ikledd seg sjørøvereffekter. Dagens beste kostymer var uten tvil trioen Kim Arne Bäck Måsøy, Mattias Lukkasen fra Tjøtta og Leah Kristine Rasmussen fra Nesna. 

Sjørøverfestivalen i Brasøy er basert på dugnad i ungdomslaget UL Bølgen som i år feirer hundre år, og både hyttefolk og fastboende var i sving for å lage aktivitet på øya Brasøy denne helgen. Basert på deltakelse på tokt og besøk i kafeen har årets komité estimert at omtrent 240 personer hadde funnet veien til Brasøy denne helgen. Brasøy Sjørøverfestival vil takke alle store og små gjester, samt Sparebank1 Samfunnsløftet og et ikke minst godt samarbeid med Brasøy Handelssamvirke, Alstahaug Kystlag og Naturvernforbundet Ytre Helgeland.

Tekst og bilder: Margit Langseth