- Her er alle velkommen, både store og små, og arrangementet er spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Det blir natursti hvor kunnskaper om blomster, dyr og fisker blir testet. Løypen er i år tilrettelagt for gjester med barnevogn. Det trekkes en vinner blant deltakerne, opplyser Margith Langseh til Herøyfjerdingen.

- Det blir også sjørøvertokt med de to stolte skutene MS Dønning med kaptein John Kåre Olsen og MS Leiskjær med kaptein Jarl Rølvaag. Sjørørverne skal jakte etter gullpenger, selvsagt.  De som vil kan kle seg ut, eller man kan få ansiktsmaling og låne utstyr på ungdomshuset, hvor det også er åpen kafe. Om kvelden blir det i år åpen pub på Kaikanten Pub med foredrag ved Magne Steinholt: «Den norske linjefarts vekst og fall», sier Langseth.

- Arrangementet er støttet av Herøy kommune, Nordland fylkeskommune og arrangeres i samarbeid med Alstahaug Kystlag og Brasøy Handelssamvirke. Arrangementet er sponset av Rema 1000 Lyngåsen, Sandnessjøen. Alle arrangementene er gratis. 

- Tilreisende gjester har også mulighet til å besøke Kråkebollen kafé og det er siste visningshelg av salgsutstillingen til Tone Toft på Brasøygalleriet, avslutter Langseth.