- Vi har jobbet fram mot denne festen helt fra tidlig i fjor høst, forteller pedagogisk leder Bodil Blix.

- Barna har de siste tre årene vært med på å bestemme tema for karnevalet som tradisjonelt holdes i februar/mars. Dette er et eksempel på å ta barns medvirkning på alvor. Hovedtemaet i Herøy barnehage i år er «vennskap og inkludering» Det å skape felles opplevelser hos barna bidrar til og både øke samholdet, samt å gi bedre grunnlag for felles lek. Ved å fokusere på fagområdet kunst, kreativitet og kultur, har barna selv fått lage sine egne kostymer. Dette er stor stas for ungene!, sier Bodil.

Opptatt av gjenbruk
- Vi i barnehagen er opptatt av gjenbruk, slik at barna har fått tatt med seg klær som ikke lengre var i bruk hjemme for å lage kostymer til sjørøverfesten. Vi ønsker ikke å bidra til kjøpepress blant foreldrene, samt at vi ønsker at dette skal være en inkluderende aktivitet for alle.

- Herøy barnehage har fra 1.januar blitt utvidet med ei ekstra avdeling og dette førte til at vi arrangerte fest i to bygg. På avdeling Bakken var det fest for 40  glade (og litt småskumle) sjørøvere, og de minste 25 sjørøverne feiret nede i hovedbygget. Det var mange glade barn og voksne å se denne fredagen.

- Vi startet dagen med utkledning og ansiktsmaling. De største sprang opp til avdeling Bakken, mens det ble åpnet opp blant de tre småbarnsavdelingene som festet nede i hovedbygget. Det ble spilt musikk, danset, lekt med ballonger, litt film, før vi fikk servert skikkelig sjørøvermat; pølse med brød!, sier Blix.

Skattejakt
- Etter lunsj hadde de største skattejakt, med skattekart og spor som de måtte finne for å finne ut hvor skatten var gjemt. Det var stort engasjement blant ungene, og gleden var stor da de fant skattekista oppi fryseren! Og inni den lå det litt «gullpenger» men jeg tror det var det andre som skapte mest jubel…nemlig deilig fruktis. De minste hadde «katta ut av sekken» hvor de fikk deilige rosiner som de kunne kose seg med.

- Alt i alt har det vært en fantastisk dag, og ungene er strålende fornøyd, og gleder seg allerede til neste karneval om et års tid, avslutter enhetsleder Bodil Blix.

Foto: Privat