Dagen startet på Herøy bygdesamling med at ordfører Arnt Frode Jensen orienterte juryen om den utviklingen som har skjedd i kommunen siden den gang nesten alle var fiskerbønder til vi i dag har et samfunn med moderne industri og mange gode bedrifter med Marine Harvest som

 

Humørsprederne sjarmerte juryen

Rektor Lars Olav Mogård Larsen kunne fortelle forsamlingen at vi i Herøy har en skole med ni nasjonaliteter som i tillegg til forberede elevene faglig også setter elevene i stand til å fungere godt sammen med andre.

 

Larsen viste fram en skole med gode lokaliteter som i tillegg til å være skole også fungerer som kulturhus og er åpen nesten hele døgnet til ulike aktiviteter.

 

Gunn Lise Hansen presenterte deretter skolens berømte prosjekt med humørsprederne som siden 1. klasse en gang i måneden besøker omsorgssenteret og knytter vennskapsbånd til beboerne der. Elevene som nå går i 4. klasse skal fortsette med dette helt til de går ut av 10. klasse.

 

Egen sang

Det var nok mange i juryen som ble smigret av dette unike prosjektet og spesielt da ungene kom og sang sin egen sang for juryen. Senere på dagen fikk de også sett et flott TV-innslag som nylig ble sendt på Norge Rundt med humørsprederne i aksjon. Filmen gjorde nok et sterkt inntrykk på alle og det ble nok felt noen tårer under det rørende innslaget.

 

Besøk på butikker

Gode butikker er nødvendig for at folk skal trives på en plass og som gode eksempler fikk forsamlingen ta seg en tur innom Herøys flotte sportsbutikk og den magiske blomsterbutikken til Tommy Eide.

 

150 flere innbyggere siden 2010
Siste stopp på det hektiske programmet var Møtestedet og der kunne Stig Neraas orientere om Herøy kommunes prosjekt med økt bosetting. Siden 2010 er det blitt 150 flere innbyggere i kommunen selv om det ikke er blitt tilført kommunen store nye arbeidsplasser.  Samtidig er det blitt bygd 30 nye boliger eller leiligheter i Herøy og det er også 20 nye under planlegging.

 

Juryen fikk høre om kommunens arbeid med satsing på næringsutvikling, omdømmebygging, bolig og integrering og inkludering av tilflyttere som for øvrig også er forankret i kommunens kommunedelplan.

 

Herøyfilmen og gode TV-innslag
Den flotte Herøyfilmen og flere gode TV-innslag fra Herøy ble også også vist de tilreisende gjestene før det ble servert en nydelig lunsj fra Møtestedet. Det kan nevnes at det etter visningen av Herøyfilmen ble sagt av en av medlemmene i juryen at dette måtte være en av de mest objektive skrytefilmene hun hadde sett.

 

Kunngjøres 28. mai

Den 28.mai skal kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete komme til den plassen som stikker av med seieren i kåringen av «Statens pris for attraktiv stad 2013» og vi kan selvsagt ikke skjønne annet enn at prisen må gå til Herøy.