Siste innspurt til julemesse

Julemesse i Herøyhallen 2019_støtteforeninga

Støtteforeningen for Herøy idrettslag arrangerer sin årlige julemesse i Herøyhallen søndag 1. desember. Sist tirsdag holdt de driftige damene med på siste med siste innspurt for å få alt ferdig.

Siden slutten av august har støtteforeninga vært samlet en kveld i uka på Herøy stadion. I tillegg har de også hatt egne bakekvelder på Herøy skole. På det meste har det vært 17 damer i sving og dette er en økning på fem fra fjoråret.

Da Herøyfjerdingen var innom tirsdag kveld var de i full gang med å produsere ulike produkter som de skal selge på den tradisjonsrike julemessa som hvert år arrangeres første søndag i advent. I tillegg til salg av diverse produkter er det også mye godt å få kjøpe og et lotteri med flotte premier.

Holdt på i 30 år
Støtteforeningen for idrettslaget har en lang historie som startet helt tilbake for rundt 30 år siden. To av damene, Torill Hansen og Vigdis Karlsen, som var i sving tirsdag kveld var også med i starten.

Vigdis og Torill forteller at de ikke har vært med sammenhengende alle disse årene, men de er ifølge dem selv på gjesteopptredener.

Den gangen møttes de på det som ble kalt «Husmorbrakka». Dette var et lite bygg som lå like ved den gamle skolen på Nord-Herøy som nå er ominnredet til leiligheter/hybler i regi av DB-Partner.

De færreste av medlemmene har nå unger som er med i idrettslaget, men det er nok det sosiale og et brennende engasjement rundt Herøy idrettslag som gjør at de holder liv i foreningen. Alt av inntekter de samler inn gir de til driften av idrettslaget.

- Vi har det jo veldig trivelig når vi møtes slik. Mange av oss er nå bestemødre og har etterhvert fått barnebarn som holder på med idrett. Vi er ellers litt bekymret for at det har blitt så mange messer de siste. Før var det bare idrettslaget som hadde julemesse, men nå er det mange andre som har messer før oss og vi er sist i rekken. Dette merker vi nok også på salget, sier de driftige damene.

Damene i støtteforeninga retter også en stor takk til næringslivet for at de hvert år bidrar med flotte premier til messa. De er også glad for at korpset hvert år spiller i forkant av messa.

Julemessa i Herøyhallen starter som vanlig klokka 17 presis. Klokka 16 blir det som vanlig tenning av julegrana på torget med gang rundt treet og forhåpentligvis besøk av nissen. Herøy Musikkorps stiller som vanlig opp og spiller på torget og i hallen.

Julemesse i Herøyhallen 2019_nisse
Her er hovedpremien i årets lotteri.
Julemesse i Herøyhallen 2019_Petter Dass votter
Disse flotte Petter Dass-vottene er noe av det du kan få kjøpt under messa. Vottene er designet av Rita Hjelmseth.
Julemesse i Herøyhallen 2019_støtteforeninga
Det var en lystig gjeng med godt voksne damer som møttes i klubblokalet til idrettslaget på Herøy stadion sist tirsdag.

Annonser