Siste hand på kirkespillet med ny solist

6_vaart_daglige_skuespillere_justert
I dag legger regissør og skuespiller Andreas Kolstad siste hand på kirkespillet Vaart Daglige Brød med generalprøve i ettermiddag. I morgen er det premiere og nå er det klart at Ragnhild Sjåvik stepper inn som solist for Eva Gullvåg Aasgaard og gjør en imponerende innsats.
Interessen for kirkespillet Vaart Daglige Brød som har premiere i morgen (og ny forestilling fredag) er stor.
 
Kirkeverge Bård Grønbech har vært nødt til å kjøre ut nye forsyninger med billetter til utsalgs-stedene MIX Kiosk i Silvalen og ICA på Tenna.
 
Ragnhild tar over
De siste dagene har det ligget i kortene at Eva Gullvåg Aasgaard kanskje måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom i familien.
 
Men hun har hatt så lyst til å være med på dette at hun har utsatt avgjørelsen i det lengte. Men nå er det klart at Ragnhild Sjåvik tar over.
 
Imponert regissør
Og det ingen dårlig løsning. Regissør Andreas Kolstad, som ikke kjente til vår lokale gullstrupe, lot seg i går imponere voldsomt:
 
- Jeg er helt imponert og himmelfallen over hvor fantastisk du synger, sa regissør og skuespiller Andreas Kolstad til Ragnhild Sjåvik da prøvene på kirkespillet Vaart Daglige Brød var over tirsdag kveld.
 
Han hadde ikke trodd at det fantes en så dyktig sanger i korets egne rekker.
 
Så må det legges til at lokalt har Ragnhild Sjåvik har opptrådt i en rekke sammenhenger som solist og imponert.
  
Ragnhild Sjåvik stepper inn på kort varsel, men hun kan stykket godt og framstod i går på en imponerende måte med klokkeklar stemme og trygg framføring.
 
Musikalsk leder Alf Knutsen er klar:
 
Beste versjon
- Vi er i en unik situasjon som har en solist i koret som stepper inn og gjør dette på en strålende måte, sier Alf Knutsen om Ragnhild Sjåvik.
 
Og han fortsetter:
- Jeg er sikker på at dette er den beste versjonen av kirkespillet noen gang og jeg håper folk benytter anledningen til å få med seg spillet torsdag eller fredag, sier Alf Knutsen til Herøyfjerdingen.
 
Han understreker at kirkespillet er noe for alle og noe som alle vil ha utbytte av å oppleve.
 
Generalprøve i dag
I kveld er det generalprøve på stykket som bygger på sandsundvær-tragedien i 1901 hvor 34 mennesker måtte bøte med livet i en voldsom storm.
 
Teksten til stykket er skrevet av Ståle Botn fra Sandnessjøen, mens musikken er skrevet av herøyfjerdingen Reidar Moursund.
6_vaart_daglige_skuespillere_justert
Andreas Kolstad som presten Fredrick Schreiner sammen med noen av de andre skuespillerne i stykket.
6_vaart_daglige_ragnhild
Ragnhild Sjåvik (til venstre) har imponert både regissør Andreas Kolstad og de øvrige aktørene i kirkespillet.
6_vaart_daglige_rolf_leser
Som ved de andre oppføringene er det Rolf Jørgensen som resiterer i begynnelsen og slutten av stykket.

Annonser