Sirkus i Herøyhallen

sirkus_kostymer2
Vi snakker ikke om tumulter, men Cirkus Agora som lørdag klokken 17.00 har stor forestilling med verdenskjente sirkusartister i Herøyhallen. Sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal håper på stort oppmøte.
- Det store i år er at vi har med flere verdenskjenteartister fra det store sirkuset Cirque de Soleil.   Disse kommer direkte fra Las Vegas.   I tillegg til at vi endelig kan presentere en norsk sirkusartist, nemlig 19 år gamle Veronica Ljosnes, forteller sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal til Herøyfjerdingen.   Cirkus Agora reiser i år uten dyr, og dermed tar sirkusdirektøren til etterretning de mange signaler som er kommet fra dyrevernhold.   - Dette er en diskusjon i seg selv og vi skal ikke velge side i denne saken. Jeg velger i år å presentere en forestilling uten dyr og tar signaler om at dette kanskje er en ting i tiden, sier sirkusdirektør Smørdal i en pressemelding.   I stedet for dyr har han satt sammen en ennerledes forestilling og har altså hentet inn verdensstjerner fra det meget anerkjente Cirque de Soleil som blant annet også er vist på norsk fjernsyn.   - Det kanskje mest spektakulære er en kostymeskift-nummer. Dessuten byr vi på sjonglører og morsomme klovner og ikke minst dristig luftakrobatikk, sier sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal videre til Herøyfjerdingen.   Og luftakrobatikk vil blant andre norske Veronika Ljosnes (19 år) stå for.   - Veronika har øvd siden hun var fire år og har gått på den norske sirkusskolen, sier Smørdal som håper på godt oppøte i Herøyhallen lørdag.   - Vi håper at også folk fra Dønna tar turen, avslutter han.   Cirkus Agora har forestilling på Leland fredag og i Sandnessjøen søndag.     Bilder: Cirkus Agora.   Fra nettleksikonet Wikipedia sakser vi følgende om Cirque du Solei: Cirque du Soleil (fransk for «solens sirkus») er et kanadisk underholdningsimperium lokalisert i Montreal, Quebec, i Canada, som ble grunnlagt i 1984 av to tidligere gateartister; Guy Laliberté og Daniel Gauthier.   Cirque du Soleils forestillinger faller innenfor sjangeren nysirkus og består av sirkusnumre som flettes sammen til en handling. Det legges mye arbeid i musikk, kulisser, kostymer og helhet i hver oppsetning.

Cirque du Soleil står bak flere DVD-er og soundtrack-CD-er. De har hatt et samarbeid med George Martin (tidligere produsent for the Beatles) om en forestilling kalt Love.

Cirque du Soleil gjestet Norge for første gang 1. og 2. oktober 2007.

Artister fra Cirque du Soleil vil fra mars 2009, være en del av forestillingen hos Cirkus Agora.
sirkus_kostymer2
Sirkusdirektøren trekker fram dette kostymeskiftnummeret som helt spektakulært.
sirkus_Veroncia3
Sirkusartisene vil by på dristig luftakrobakk i Herøyhallen.

Annonser