På folkemunne blir det sagt at det du ikke finner andre steder, det finner du hos Sigurd Dahl. I dag drives butikken av de to brødrene Tor og Jon Sigurd Dahl. De er kjent for å yte god service og å ha det meste. Derfor er denne butikken svært populær både blant herøyfjerdinger og tilreisende.

Forretningen Sigurd Dahl har holdt til i samme lokaler på Nord-Herøy siden 1952. Før den tid drev mor til Sigurd Dahl butikk i kjelleren på Nord-Herøy gård, som er mest kjent for å bli hevdet å være fødested til dikterpresten Petter Dass.

- Butikken ble etablert rundt 1925 og ble drevet av min bestemor, til min far Sigurd overtok i 1945. I 1952 flyttet butikken til der den ligger i dag og 1974 stod nyeste delen av butikken ferdig. Siden 1981 er det jeg og min bror som har drevet butikken sammen, sier Tor Dahl.

Butikken selger nok ikke så mye matvarer, men de er nok heller kjent for å ha andre produkter. Tar man en runde i butikken er det utrolig hva man finner. Den har aldri vært tilknyttet noen kjede og derfor finner vi både leker, kjøkkenutstyr, sytråd, produkter til bil og båt i tillegg til mange andre varer. I tillegg har butikken et innholdsrikt lager med det meste.

- Det er nok olje eller drivstoff som er hovedproduktet vårt og i vi har vi også lager for Felleskjøpet og forsyner bønder med både kunstgjødsel, kraftfor og andre produkter de trenger til den daglige driften. Vi har også propangass og det er vi de enste i Herøy som har. 

- Både jeg og min bror har holdt til i butikken helt siden vi var barn. Tidligere var det både postkontor og fast anløp av båter helt til bruene til Seløy og Øksningan kom på plass. Siste lokalbåten var her sommeren 1982, sier Tor.

- Heldigvis er det mange lokale aktører som bunkrer drivstoff hos oss og det setter vi veldig stor pris på. I antall liter er det nok båtene som står for det meste, men vi har også mange andre som er innom oss og fyller drivstoff til både bil og båt. På flytekaia kan det fylles både diesel og bensin direkte til båter ved bruk av kort og det er også et populært tilbud, avslutter brødrene Tor og Jon Sigurd Dahl.