Rådgiver Britt Anne Karlsen sier til Herøyfjerdingen at det er viktig å få på plass slike avtaler. - Det viser seg ofte at elevene vet altfor lite om lokalt næringsliv, og slike forpliktende avtaler er med på å kvalitetssikre nettopp denne informasjonen, sier Britt Anne.

Flere bedrifter for tur
- Skolen har i flere år samarbeidet med mange bedrifter og arbeidsplasser i kommunen og skolen har som mål å få på plass forpliktende avtaler for flere av disse bedriftene, forteller Karlsen.

Viktig for rekruttering
Kaare Stenseng er skolens kontaktperson på Marine Harvest og han sier til Herøyfjerdingen at han setter stor pris på at skolen kommer inn i bedriften.

- Det er viktig for bedriften å informere om virksomheten og fortelle elevene om hvilke muligheter som finnes. Elevene får på denne måten vite mer om samfunnet de er en del av og samarbeidet er også viktig i forhold til rekruttering,  sier Stenseng.

Voldsom økning i interesse etter besøksrunde
10. klasse fra Herøy skole var tirsdag på omvisning i hele næringsparken og fikk sett nærmere på bedriftene Marine Harvest, Bra Kasser og Seløy undervannsservice.

- Lærer Lise Theimann sier til Herøyfjerdingen at elevene ble svært godt mottatt på alle bedriftene. Elevene fikk nyttig informasjon om hvilken kompetanse bedriftene trengte. Bedriftene signaliserte også at de ønsket å se dem tilbake som jobbsøkere etter at de hadde tatt nødvendig utdanning, sier Theimann.

- Før besøket spurte jeg elevene om hvor mange som kunne tenke seg å jobbe i bedriftene i næringsparken og da var det ingen som viste interesse. Da samme spørsmål ble stilt etter bedriftsbesøkene var det derimot 50 % som viste interesse, forteller Lise.

- Dette viser bare hvor viktig det er å gi god informasjon, avslutter Lise.