Setter opp kirkespill igjen

1_daglig_broed
Når kirkespillet ”Vaart Daglige Brød” settes opp igjen til sommeren blir det med skuespiller Andreas Kolstad fra Mosjøen i hovedrollen som sokneprest Fredrik Schreiner. Det er komponist Reidar Moursund og tekstforfatter Ståle Botn veldig fornøyde med.
I går var tekstforfatter Ståle Botn, komponist Reidar Moursund og hovedrollehaver Andreas Kolstad samlet i Herøy kirke hvor kirkespillet skal oppføres to ganger i forbindelse med Herøydagan til sommeren.
 
Her var også kunstnerisk leder for kirkespillet og musiker Alf Knutsen, i likhet med Bård Grønbech og Svein Lundestad. De to sistnevnte medlemmer av kirkespillkomitéen.
 
- Gleder meg til oppgaven
Og det blir en på mange måter profesjonell oppsetting denne gangen med en yrkesskuespiller i hovedrollen. Andreas Kolstad går til den utfordrende oppgaven med glød.
 
- Ja, jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Men det er en svær utfordring hvor jeg på den ene siden skal ta vare på autoriteten til soknepresten, og samtidig gjøre han til et menneske.
 
Altså både det opphøyde og det menneskelige med kjøtt og blod, sier Andreas Kolstad som i går var i Herøy i anledning Nordland Teaters ”Elias”-forestilling. Her spiller han ”Storeblink”.
 
Fantastisk fint stykke
Kolstad har så vidt rukket å lese gjennom Ståle Botns manus til kirkespillet og er full av lovord.
 
- Det virker som et fantastisk fint stykke og manuset borger for kvalitet, sier Kolstad som også skal ha regien for stykket som settes opp både torsdag og fredag 24. og 25. juni.
 
Kolstad bærer arven videre etter sine to svært berømte onkler – Henki og Lasse Kolstad.
- Jeg er stolt over å være en Kolstad og bære stafettpinnen videre, sier han.
 
Resten av skuespillerne er amatører fra Herøy. Marte Solheim skal fortsatt spille Draugen, mens Jon Ove Ottesen skal bekle rollen som Peder Fisker.
 
Allerede torsdag kveld var kormedlemmene samlet til første øving i aulaen i sentralskolen.
 
Andreas Kolstad sier at han etter påske vil kalle inn til leseprøve med skuesepillerne.
 
- Da vil vi ikke spille, men bruke tiden til å bli kjente med stykket. Så blir det ny prøve i mai og fra 21. juni blir det full rulle i Herøy kirke med mye øvinger, sier Andreas Kolstad til Herøyfjerdingen.
 
Eva Aasgaard

Vaart Daglige Brød er kirkespill hvor musikk spiller en stor og viktig rolle.
 
Kunstnerisk leder for ”Vaart Daglige Brød” Alf Knutsen kunne i går fortelle at Herøys egen sangstjerne Eva Aasgaard er klar som solist. Hun var også solist under urframføringen i 1997 og ved 100års-markeringen for sandsundvær-ulykken i 2001.
 
Eva er i dag bosatt i Tyskland hvor hun er tilknyttet Aalto Theater Essen.
 
- Siden Eva var solist i kirkespillet i 1997 har hun blitt stor stjerne i Tyskland og hun gleder seg veldig til å komme heim til Herøy og synge, forteller Alf Knutsen.
 
Toppmusikere
Han har samlet en knippe toppmusikere til Vaart Daglige Brød, nemlig Ottar Nesje på trommer (turnerer verden rundt med blant andre Secret Garden), John Børge Askeland på bass og Magne Askeland på fiolin.
 
I tillegg skal komponist Reidar Moursund spille gitar og Alf Knutsen selv tangentinstrumenter. Are Simonsen skal ha ansvaret for god lyd i kirka.
 
Og kordirigenten er ikke dårligere, nemlig kantor i Dolstad kirke Øyvind Mikalsen.
1_daglig_broed
Komponist Reidar Moursund (t.v.) og tekstforfatter Ståle Botn er svært fornøyde med at Andreas Kolstad skal spille hovedrollen som presten Fredrik Schreiner.
1_eva
Det er klart at Eva Aasgaard skal synge i kirkespillet. Her fra Herøydagan 2005.
vaart_daglige_broed1
Bård Grønbech (t.v.) og leder i kirkespillkomitéen Svein Lundestad (t.h.) i tidsriktige klær sammen med skuespiller Andreas Kolstad.
vaart_daglige_broed3_
De hadde mye å snakke om, fra venstre Andreas Kolstad, Alf Knutsen, Bård Grønbech, Svein Lundestad og Ståle Botn.
1_daglig_broed_paakledning
Prestens klær er fra den aktuelle tiden da tragedien i Sandsundvær fant sted. Her hjelper Alf Knutsen og Bård Grønbech Andreas Kolstad med påkledningen.

Annonser