Her tar kulturskolerektor Anne Kari Lia et tilbakeblikk på disse årene.

1.september 1997 møtte de første elevene opp til undervisning i det som den gangen het Musikkskolen.

Samme året ble det lovfestet at alle kommuner skal ha musikk-/kulturskole, og helt siden starten har Herøy kommune bevisst satset på dette skoleslaget.

500 herøyfjerdinger innom I løpet av disse 10 årene har ca. 500 små og store herøyfjerdinger vært elever i Kulturskolen, så det er nok mange hjem på Herøy som har både synlige og hørbare minner fra Kulturskolen.

Det første året var det 50 elever fordelt på musikkbarnehage, bli kjent år og instrumentalundervisning. Tre av disse elevene er fremdeles med i Kulturskolen!

Siden har Musikkskolen blitt til Kulturskolen, og både elevtallet og undervisningstilbudet har økt. I et ”normalår” har vi ca.90 elever, og 5-15 søkere på venteliste. Vi har også hatt et par ekstremt aktive år med 180 og 230 elevplasser!

1000 elevplasser Mange elever fortsetter i flere år, og mange har vært med på flere aktiviteter, så til sammen har vi hatt ca.1000 elevplasser i disse 10 årene.

Ved siden av musikkaktiviteter har vi blant annet hatt flere tegne- og malekurs både for barn og voksne, dansekurs for barn og linedance-kurs for voksne, breakdance-kurs for ungdommer og egen oppsetning av Cats.

Høsten 2006 fikk også endelig sørøyene sitt eget tilbud, med malekurs i Brasøygalleriet og gitarundervisning i Husvær.

Kulturskolen har også gått fra en nomadetilværelse, der vi på det meste hadde undervisning på 6-7 forskjellige steder, til å få egne lokaler i underetasjen på barnetrinnet på Sentralskolen.

Nye og flotte lokaler Her kan elevene boltre seg på bandrommet, eller danse samba i det store undervisningsrommet. Selv liker vi å kalle Kulturskolen for en drømmefabrikk. Vi håper mange av elevene har fått oppfylt en del av sine drømmer i løpet av disse 10 årene, og håper å virkeliggjøre enda flere i årene som kommer.

10-års jubileet vil bli behørig markert, og herved inviterer vi hele Herøy til Kulturskolens bursdagsfest i hallen lørdag 24.november. Vi har ikke lyst til å røpe noe av innholdet enda, men sier bare: sett av den datoen!

Anne Kari Lia Kulturskolerektor