Reidar Moursund skal ikke selv være på scenen denne gangen.

- Det er egentlig to grunner til at jeg ikke er med; for det første så er jeg ikke så veldig glad i å opptre. For det andre så synes jeg det vil være litt artig og interessant hvis musikerne lager litt andre versjoner av mine arrangement, og kanskje blir det litt lettere hvis jeg ikke er til stede i prosessen, he-he. Jeg har dessuten aldri hatt noe behov for å være kontrollfreak på hvordan sangene mine framføres. Og med så dyktige folk som vil stå på scenen her, så må det jo bli bra.

- Kirkespillkomiteen, som er arrangør for konserten, har gjort et godt valg av lydmann. Are Simonsen er en av de aller beste, og han kjenner også denne musikken godt siden han har kjørt lyden på kirkespillene tidligere, og også mikset plata med denne musikken, sier Moursund.

- Jeg skulle egentlig ikke være med på korøvelsene heller. Men Alf Knutsen spurte om jeg kunne hjelpe med litt gitarspill og spille av noen singback, så da sa jeg selvfølgelig ja til det. «Øyfolket sangforening», som koret heter, synger utrolig bra! Og det er artig å se at så mange ville være med. Koret har en viktig rolle i denne musikken, og har også solistrollen på flere partier under konserten. Alf er jo en mester med instruksjon og dirigering, så det har vært artig å være flue på veggen og følge med på hvordan han og koret har jobbet med sangene, fortsetter Moursund.

- Konserten har kommet i stand fordi det i år er 120 år siden Sandsundværulykken der 34 mennesker mistet livet, og jeg må jo bare berømme kirkespill-komiteen for initiativet og det store arbeidet de legger ned. Jeg bruker å si at ettersom denne ulykken er knyttet til fiskeriene i fiskerikommunen Herøy, så er dette en spesielt viktig del av vår lokalhistorie», avslutter Reidar Moursund.

Nyinnspilling av «Ettertanke»
- Musikken til «Vårt daglige brød» ble komponert for vel 25 år siden, men for noen år siden gjorde jeg en ny og annerledes innspilling av en av sangene, nemlig «Ettertanke». Sangen ligger ute på strømmetjenestene Spotify, iTunes o.a., men det er kanskje ikke så mange som har hørt den. For spesielt interesserte kan jeg nevne at litt ut i denne innspillingen spiller jeg melodistemmen på elgitar med en såkalt E-bow (elektrisk bue), forteller Reidar.

Trykk på bildet nedenfor for å høre nyinnspillingen på Youtube.

På lenken nedenfor kan dere høre Reidar fortelle om alle sangene i kirkespillet «Vårt daglige brød»