Seminaret er rettet mot næringslivet på Helgeland, og er av interesse for alle utviklingsorienterte bedrifter som ønsker kjennskap til og vil utnytte mulighetene knyttet til SkatteFUNN og IFU-ordningen.

Samarbeid Seminaret er et samarbeid mellom Sentrum Næringshage, Kunnskapsparken Helgeland, Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og Nordland fylkeskommune.

Påmelding direkte skjer på nettsiden www.snhh.no eller post@snhh.no

Gratis Frist for påmelding er mandag 20. august Seminaret er gratis og foregår i Sentrum Næringshage i Sandnessjøen tirsdag 21. august.

Interesserte kan ta kontakt med Sentrum Næringshage ved Bjørn Erik Sørvig (482 48 504) for mer informasjon.

Program for tirsdagen: 11.00 Velkommen til lunsj/mingling

11.20 Forskning i bedrifter v/ Eivind Sommerseth, Forskningsrådet

11.50 SkatteFunn-ordningen Presentasjon med utgangspunkt i nytt søknadsskjema v/ Eivind Sommerseth, Norges Forskningsråd ( Om SkatteFUNN, se link: http:// www.Skattefunn.no )

12.15 Kaffepause

12.30 IFU (industriell forsknings- og utviklingskontrakt) Satser din bedrift på innovasjon for å utvikle nye produkter, løsninger eller tjenester i samarbeid med krevende kunder?

IFU -kontraktene skal stimulere til et nært utviklingssamarbeid mellom små/mellomstore leverandørbedrifter og en krevende kundebedrift i privat sektor. ved Bjarte Vedvik, Innovasjon Norge ( Om IFU, se link: http://www.innovasjonnorge.no/Finansiering/IFUOFU/ )

13.15 Spørsmål og diskusjon

14.00 Avslutning

Individuelle samtaler Etter avslutning er det mulighet for individuelle avtaler med representantene fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet fram til kl 16.00.

Henvendelse om dette skjer direkte til representantene.