I den siste tiden har det blitt mange utbedringer på den kommunale kaia på Hestøya i Herøy. Det siste som har skjedd er at det er installert en selvbetjent løsning slik at båter som trenger ferskvann kan ordne dette selv med å registrere seg og laste ned en app. Systemet leverer vann med maksimalt seks kilos trykk, som innebærer en kapasitet på 55000 liter (55 kubikk) i timen.

- I tillegg har det kommet på plass strøm på kaia for belysning av deler av området, og vi har fått på plass et system der vi automatisk får registret båter som legger til kai. Vi har også fått inngjerdet deler av området og fått opp automatisk fjernstyrt port med adgangskontroll. Kameraovervåkning og søppelhåndtering for fartøy er også på plass, sier Odd Arne Svinøy som er ingeniør for Herøy havn og vann og avløp i kommunen.

Odd Arne forteller at det nå gjenstår å få resten av gjerdet ferdig og få asfalt på deler av området i tillegg til å få opp belysning på større deler av området. Investeringene i Herøy havn er gjort for å tilby service til båter og samtidig kreve inn avgifter i henhold til vedtatt prisregulativ for Herøy havn.

Veldig flott tilbud
Skipper Jon Inge Brekke på brønnbåten Ronja Homborøy i rederiet Sølvtrans synes det er helt genialt at kommunen nå har fått på plass system for fylling av ferskvann på den kommunale kaia på Hestøya.

- Det blir fort et stykke å seile for å få kaiplass når man skal få fylt vann, så dette er et kjempeflott tilbud. Vi kjører vanligvis laks for Region Midt for Mowi så vi er ikke her så ofte, men for de andre brønnbåtene i vårt rederi blir dette veldig bra. Det er ofte på klokken det går, så det å kunne komme inn her og være selvbetjent er et veldig flott tilbud, sier Brekke.