Yngve Storrø er en munter og positiv kar, og da vi tilfeldigvis fikk se han i et reklameinnslag i nettavisen Dagbladet, der han med største selvfølgelighet på kav herøyfjerding fungerte som TV-kokk, var det på sin plass å slå av en prat med han.

Jobber som selger
Yngve startet sin yrkeskarriere som som kokk på Royal Garden i Trondheim med kona som sjef. Etter dette har han prøvd seg et lite år på Ikea før han de siste åtte årene har jobbet i firmaet Santa Maria, som er store innenfor krydder, grillprodukter og Tex Mex samt thailandske og indiske produkter.

- For kort tid siden byttet jeg jobb i firmaet og forhandler nå med kjeder og og legger opp ulike kampanjer. Tidligere var jeg regulær selger og reiste rundt langs det ganske land og solgte varer, forteller Yngve.

TV-snutter
I det siste har Yngve fått prøvd seg som TV-kokk i ulike innslag. Første gang var under et innslag i programmet "Reisebyrået" på TV-kanalen Canal 9.

- Det kom et spørsmål om vi kunne stille med en kokk og her var det bare å hive seg rundt. Jeg er jo ikke så flink til å si nei. Siste gang jeg var med på en slik sak var på et innslag i det som heter Plapre, ler Yngve. Plapre er forøvrig et temabasert digitalt magasin som blant annet lager annonsebilag til ulike aviser.

Holder på dialekten
For dem som har sett innslagene med Yngve i aksjon som TV-kokk er det umulig å høre at han har vært bosatt i Trondheim helt i hele sitt yrkesliv.

Herøyfjerding på sin hals
- En gang herøyfjerdingen alltid herøyfjerding er mitt motto. Jeg er jo en enkel mann fra kysten og kan ikke ta på meg noe annet enn det jeg er, humrer Yngve

- Jeg bor i Trondheim med kone og to barn, men har feriehus på Herøy. Hit drar jeg og familien så ofte vi kan, men i det siste har det blitt mindre på grunn av at jobben har krevd mye tid. Når vi er lei av snø og vinter drar vi til Herøy og helgelandskysten for å oppleve våren, forteller Yngve

- Jeg er nesten daglig inne og sjekker webkameraet på Herøyfjerdingen og da får jeg sett veldig godt hvordan vær og føre er. Det er helt magisk i Herøysundet, sier en patriotisk Storrø. Her kan dere se innslagene med Yngve i aksjon som TV-kokk. Etter vår bedømming består han oppgaven med glans.

Innslag i programmet "Reisebyrået" på Canal 9 (Yngve kommer inn ca 9 minutter ut i programmet)

Annonsebilag i Dagbladet (Plapre)