Saka kommer opp i formannskapet 14. juni etter at det kommunale boligselskapet HERBO AS har henvendt seg til kommunen og orientert om tilstanden til de fire rekkeleilighetene i Svingen i Silvalen.

Skade på tak Det har nemlig oppstått skader på takene som er taksert til 100.000 kroner per leilighet og standarden på boligene ellers beskrives som varierende.

HERBO AS anbefaler at kommunen selger boligene og vurderer å kjøpe nye boliger i nye aktuelle boligprosjekter. På den måten kan kommunen unngå store påkostninger.

Lavere kostnad En privat eier vil ha mulighet for å reparere skadene til en lavere kostnad enn takst. Det antas at boligene er lett salgbare og taksten fra 2009 ligger på rundt 1,1 millioner kroner.

Mangel på boliger har vært et hinder for befolkningsvekst i Herøy.

HERBO AS er nå i ferd med å fullføre et prosjekt med 20 boenheter og et privat selskap fullfører i disse dager fire boenheter.

Men – det er fortsatt mangel på boliger.

Åsen HERBO AS engasjerte seg også i et boligprosjekt i Åsen, men dette har dratt ut noe fordi utbyggerne har stilt krav om en stor salgsandel før byggestart.

For å komme i gang har det vært stilt krav om at åtte av de 12 leilighetene skal være solgt.

Kjøper to Rådmann Roy Skogsholm foreslår overfor formannskapet at kommunen selger de fire leilighetene i Svingen og kjøper to leiligheter i sistnevnte prosjekt i Åsen.

Prisene for disse er henholdsvis 1, 5 millioner (3-roms leilighet) og 1, 6 for 4-roms leilighet.

Endrer Kystbolig-prosjektet Rådmannen foreslår også at overskudd av salg og kjøp skal avsettes på disposisjonsfondet.

Prosjektet til Kystboliger i Åsen er for tiden gjenstand for noen endringer  som vi skal komme tilbake til.