I et surt høstvær møtte Herøy/Dønna Vega på kunstgressbanen sist lørdag. Etter at hjemmelaget ledet 3-1 etter 1. omgang trodde nok mange at kampen skulle være avgjort.

I 2. omgang kjempet imidlertid Vega seg inn i kampen og etter 67 minutters spill var stillingen 4-4, og lagene var like langt. Hjemmelaget satte imidlertid inn en sluttspurt og skåret tre mål slik at kampen til slutt endte med en komfortabel seier 7-4 til hjemmelaget.

Målene for hjemmelaget ble skåret av Jørgen Hågensen (3), Espen Andre Lian, Ole-Jakob Aaker Pedersen, Håvard Børnes og Andre Bonsaksen Aakerøy.

Klar for 4. divisjon HESA
Herøy/Dønna endte på 2. plass på tabellen i 5. divisjon avd. 3 Helgeland. Det var Mosjøen IL 2 som vant avdelingen, men i og med at førstelaget til Mosjøen ikke rykker opp fra 4. divisjon er det ikke mulig for andrelaget å spille i samme avdeling. Ifølge Frank Aas i Nordland fotballkrets er dermed Herøy/Dønna kvalifisert til å spille i 4. divisjon neste år.

Usikker på om de vil ta plassen
Trener Bjørn Are Hansen er glad for at laget har hatt en god sesong med mange gode spillere, og at laget har skåret mange flotte mål. Han er imidlertid litt usikker på om de har nok spillere og god nok økonomi til å satse på spill i 4. divisjon. Han henviser ellers til at det er styret som må ta denne avgjørelsen.

Leder Silje Sandstrak i FK Herøy/Dønna sier at de også er usikre på om de har nok spillere tilgjengelig som vil satse videre for spill i 4. divisjon HESA. I årets sesong har det i enkelte kamper vært vanskelig å få nok spillere til å stille til kamp. Flere har vært ute med skade og i tillegg er det flere som jobber turnus og ikke kan møte til alle kamper.

- Vi skal ha styremøte førstkommende mandag der vi vil diskutere saken. I tillegg til spillere må vi også ha en annen økonomi på plass dersom vi skal satse på spill i 4. divisjon, sier Sandstrak.

Silje tror imidlertid ikke det er økonomien som blir det vanskeligste å løse, men de er avhengig av at det er nok spillere og et støtteapparat som vil satse i en divisjon som forutsetter lengre reiser og mer trening.