Herøy Musikkorps, med mange gode venner, høstet fortjent stående applaus etter halvannen time med populærmusikk lørdag ettermiddag.

Se flere bilder i eget album på vår facebook-side.

Gode venner De gode vennene var blant annet de dyktige vokalistene Sigrid Brennhaug og Einar Roan, og de meget livlige og dyktige programlederne Ann-Kristin Lenning og Wenche S. Jørgensen.

Programlederne ledet oss ellers elegant gjennom rockemusikkens ulike ti-år.

Vi kan trygt også inkludere NRK’s Bård Ose blant vennene, eller i alle fall Bård Grønbech som lørdag spilte samme rollen som musikkekspert og krydret konserten med ulike fakta fra populærmusikken historie.

Og – mange gode venner av korpset fylte også salen til siste plass og var tydeligvis fornøyde med de fikk se og høre.

Dyktige musikere Også i korpsets egne rekker finner vi både dyktige musikere og mange som både duger som solister og samtidig våger å trå utenfor de oppgåtte grensene for et korps.

Derfor er Herøy Musikkorps et orkester som stadig byr på nye overraskelser. Lørdagen var intet unntak.

Disse kom allerede tidlig i konserten da Ole Loe trådte inn på scenen som Elvis i ”In The Getto”.  Og i neste låt da Oddbjørn Lorvik, også fra korpsets rekker, opptrådte som Carl Perkins i ”Blue Suede Shoes”.

Sigrid og Einar Før vi fikk vårt første møte med kveldens to vokalister, Sigrid Brennhaug og Einar Roan. Førstnevnte etter hvert landskjent for sin stemme.

Sistnevnte verdensberømt i Herøy, men som fortjener et større publikum. For vi har vel aldri hørt ham bedre enn akkurat lørdag, tidligere fine opptredener med korpset til tross.

Lørdag lot vi oss imponere i blant annet George Harrisons vakre ballade ”Something”

- Den fineste kjærlighetssangen noen sinne, skal Frank Sinatra ha sagt, kunne Bård ”Ose” Grønbech fortelle.

Låter som storband Herøy Musikkorps består av kun 14 musikere, men låter innimellom faktisk som et storband.

Et prov på dette fikk vi allerede i den femte låten lørdag, med ”I Got You” av James Brown.

Da sammen med korpset lille band, forsterket med Johnny Birger Hanssen på gitar.

Mange høydepunkter Bandet fortsatte likegodt på flere låter, og vi fikk raskt to av flere høydepunkter med Sigrid Brennhaug i ”Aquarius” fra musikalen ”Hair” og Einar Roan i ”Spinning Wheels” av Blood, Sweat and Tears.

Etter applausen tok stemningen seg enda mer opp, med blant annet morsomme YMCA med Einar Roan. Her tok det helt av da programlederne dukket opp på scenen som Roans dansetrupp!

Kvinnestemmer i rocken I konserten neste siste nummer fikk vi oppleve hva Sigrid Brennhaug har å by på. Da i et potpourri med kjente låter av like kjente kvinnestemmer.

Drivende dyktig gjort møtte vi blant andre Tina Turner, Suzie Quatro, Bonnie Tyler og Bette Midler.

Dette var kanskje konserten absolutte høydare. Alle de kjente kvinnestemmene til tross: Sigrid Brennhaug er slett ikke dårlig, hun heller!

I konsertens avslutningsnummer ble publikum invitert med på allsang i ”Dancing Queen” av ABBA.

Vi fikk også en verdenspremiere på den første musikkvideo et musikkorps har laget. Denne ble vist mens Sigrid Brennhaug sang ”Aquarius”. Morsomt og vakkert på en gang.

Morsomme hippier Og vi fikk et eksotisk møte med tre dansende hippier som tok seg ned i salen blant publikum. Morsomt!

Korpset fikk fortjent stående applaus etter halvannen time med fin musikk og kvitterte med ”Hallelujah” av Leonard Cohen.