De to populære butikkene blir knyttet sammen med en innvendig trapp. Dermed får vi den første smak av et lite kjøpesenter i Herøy.

- Vi gjør dette både for egen del og for at befolkningen skal få et bedre tilbud, forteller Mariann og Jan Harry Edvardsen i Elektro & Kjøleteknikk og Lena og Kurt Arild Nilsen i Herøy Sport og Fritid til HERØYFJERDINGEN.

4. oktober ble salget klar. Og kanskje blir det satt opp et par små bord med en kaffekanne, slik at handlende kan ta en pust i bakken. Men de understreker at dette ikke skal ta kunder fra kaféene.

Stanset handelslekkasje For sportsbutikken er denne flyttingen absolutt nødvendig. Plassmangelen i dagens lokaler på kaia i Silvalen er prekær.

- Sportsbutikken øker arealet fra 140 til 300 kvadratmeter, mens Elektro Kjøleteknikk etter jul utvider butikken med rundt 50 kvadratmeter. Det blir separate innganger til begge butikkene, men vi knytter oss sammen med en innvendig trapp, forteller de fire butikkinnehaverne.

Begge butikkene går svært så godt og rundt 80/90 prosent av det som herøyfjerdingene handler her ville ellers blitt kjøpt i Sandnessjøen.

Lift og tilhenger Dermed har en stor del av den uønskede handelslekkasjen stoppet opp. Elektro & Kjøleteknikk har også nettopp satset på utleie av både en lift og en lukket tilhenger.

De fire butikkinnehaverne legger til at De Leggerini har fått tilbud om å leie samme areal som selskapet i dag disponerer i underetasjen.