- Inne hadde vi det hyggelig, og praten dreide seg mye om hva vi skal gjøre utover høsten og hvilke tema som kan være interessante.

- Vi skal prøve å få til en henteordning til språkkafeen ved dårlig vær. Da kan vi utveksle adresser og telefonnummer slik at det blir direktekontakt, sier Gjertrud Aune Færøy fra Flyktning- og integreringstjenesten og Roar Aune fra biblioteket.

Røde Kors var til stede, og sammen med Flyktningtjenesten og Herøy bibliotek har de planer om å komme i gang med forskjellige aktiviteter.

- Vi tenker å ha en håndarbeidskveld og her trenger vi både frivillige og utstyr. Røde Kors vil sponse noe garn og strikkepinner.

- Vi skal også satse på «Havet» som tema, og vil gjennomføre kurs i filetering og tilbereding av fisk. Et annet tema som er etterspurt er «Den norske matpakka». Matpakken er en tradisjon i Norge som strekker seg helt fra 1930-tallet.

- Det går også fort mot jul, og vi vil ha sangstunder og etter hvert juleverksted. Vi håper at flere Herøyfjerdinger vil ta turen til Språkkaféen og vi håper at folk vil bidra med sin erfaring når vi ha ulike tema. Det er derfor spesielt viktig at noen av de som er flinke til å strikke og sy kommer når det er dette som er tema. Er det fisk som er i fokus er det selvsagt viktig at vi har flere der som kan lære bort sine kunster, sier Gjertrud og Roar.

Neste språkkafe er 23. oktober 2018 kl. 18.00 og alle er hjertelig velkommen.

På plakaten nedenfor finner dere alle datoer for når det arrangeres språkkafe fram mot jul.

Plakat språkkaffe høsten 2018.jpg