Satser på turisme med ny cabincruiser

Foto er hentet fra Facebook-siden til Blix Event Helgeland.

Blix Event Helgeland skreddersyr turer med sin nye cabincruiser og er et nytt tilskudd til turistnæringen på Helgeland.

- Vi har knyttet oss opp mot Helgeland opplevelser og et bookingsystem som gjør at man kan bestille alle mulige opplevelser. Her kan du bestille overnatting, mat, transport, kajakk, skjærgårdsjeep og sykler og ellers alt annet man måtte ønske.

- Dersom det for eksempel er en familie som ønsker å være noen dager på Helgeland så er vi flere aktører som har meldt seg inn i denne koalisjonen som kan tilby tjenester, sier Bjørn-Ivar Blix.

Seløy kystferie, Skogsholmen gjestegård, Lovund Skyss, Havkanten og Adventure Vega er andre firma som tilbyr ulike tjenester og opplevelser gjennom Helgeland opplevelser.

Cabincruiser
Blix Event gikk i høst til innkjøp av en cabincruiser og kan tilby båttaxi og cruise langs Helgelandskysten. Båten som er på 39 fot er ifølge Bjørn Ivar skreddersydd for å ta med seg folk på tur.

- Vi har tre doble lugarer om bord og det er mulighet for to eller tre par å leie båten med meg som skipper. Da kan jeg ta dem med rundt på Helgelandskysten og de kan bo i båten hvis de vil, sier Bjørn-Ivar.

Så ikke dette komme
- Vi så ikke dette komme, men i og med at Bjørn-Ivar gikk av som lufthavnsjef i Sandnessjøen så hadde han nå mulighet til å gjøre noe som han har hatt lyst til bestandig. Vi startet bare med båten og tanker rundt det å frakte folk. Frem til nå har vi hatt noe mindre oppdrag, sier Elisabeth Neergaard Blix.

Båten er sertifisert for å ta med inntil 12 passasjerer og skipper Bjørn-Ivar har naturligvis også tatt alle nødvendige sertifikater for å ta med seg inntil 12 betalende passasjerer på tur.

Både Elisabeth og Bjørn-Ivar er vant til å ha det travelt og ser ikke mørkt på at det kan bli for lite fritid i tida som kommer.

- Når man driver for seg selv så blir det mer som en livsstil. Vi har hatt ganske krevende jobber begge to og er vant til ha det travelt. Det er artig å få noe til og bidra til næringsutvikling, sier Elisabeth og Bjørn-Ivar.

Viktig å legge til rette
Bjørn-Ivar har et ønske om at politikerne blir mer framsynt og legger bedre til rette og skjønner hva som vil skje med turisttilstrømningen i årene som kommer.

- Det er ikke bare noen som snakker om at det kanskje kommer flere turister, men de er på tur. Infrastrukturen må legges til rette og vi må ikke gå i samme fella som de har gjort i Lofoten, med at søpla blir plassert i veikanten og at folk gjør fra seg i hagene til folk. For tiden er vel dessverre ikke situasjonen særlig gunstig i og med at flere ledere i kommuneadministrasjonen har sagt opp jobbene sine, sier Bjørn-Ivar.

Godt mottatt
Elisabeth og Bjørn-Ivar forteller at de har blitt veldig godt mottatt blant andre reiselivsaktører.

- Når folk kommer til oss så kan vi fortelle om hvilke andre tilbud som finnes i alliansen. Vi er i dialog med alle og det som Helgeland opplevelser kan tilby er etter min meining helt unikt. Dersom Havkanten mangler noen kajakker, eller annet utstyr, så kan de låne hos oss og motsatt. Dersom noen av oss blir syk, så kan vi snakke med noen av de andre skippere og få dem til å kjøre. Vi kan også eventuelt tilby passasjerene andre alternativ, hvis det er behov, avslutter Bjørn-Ivar.

Blix Event Helgeland har egen hjemmeside https://www.blixeventhelgeland.no og egen Facebook-side der dere kan lese mer om virksomheten og booke turer.

Blix Event Helgeland_innvendig i båten 1
Cabincruiseren er innredet med gode fasiliteter. (Foto er hentet fra Facebook-siden til Blix Event Helgeland)
Blix Event Helgeland_innvendig i båten
(Foto er hentet fra Facebook-siden til Blix Event Helgeland)
Blix Event Helgeland_båt i farta
(Foto er hentet fra Facebook-siden til Blix Event Helgeland)

Annonser