Seløy Kystferie AS har i år har mye å gjøre i forbindelse med deres satsing på opplevelsesturer ”ut i øyen”.
 
(se annonse fra Seløy Kystferie til høyre) 
 
Nå ønsker de å videreføre satsingen og hadde i slutten av august møte med Herøy kommune hvor Seløy Kystferie gjerne vil være Herøy Kommunes samarbeidspartner i opplevelser "ut i øyan", med guidede opplevelsesturer som hovedtema.
 
Alternativ
Seløyselskapet viser i et brev til Herøy kommune til kommunens planer om å overta og flytte en gammel brygge fra Ulvangen i Leirfjord til Sandsundvær.
 
(se "Relaterte nyheter" nederst på siden)
 
- Vi kan også tenke oss som ett alternativ å få bygget en ny brygge for eksempel på Vartangen, etter kopi av den gamle.
 
Helgeland Museum og Herøy Kommune kan bidra med tilrette legging for dette, herunder søknader om finansiering og lignende, skriver Seløy Kystferie blant annet og legger til at alle slike planer må være i nær dialog med eierne av været Liv og Petter Hestmo.
 
Seløy Kystferie ønsker å bistå med de planlagte arbeider på Sandsundvær, i henhold til Herøy Kommunes / Helgeland Museums "skisse til bevaringsprosjekt" og herunder utføre de skisserte arbeider.
 
Nytt kai
”Det mest presserende i så henseende, er å få rustet opp kaiet på Vartangen, og legge ut en flytebrygge der.
 
Vi ønsker å tilrettelegge for at vi kan ta guidede turer til været, med minst mulig forstyrrelse av familien som er grunneiere av været,” skriver Trond Olsen i Seløy Kystferie og legger til at Seløy Kystferie innen utgangen av august hadde hatt 41 turer ut i øyene og rundt 36 av disse til Sandsundvær.
 
Olsen skriver videre at Herøy kommune her kan bidra med nødvendige tillatelser for å ruste opp kaiet og bevilge penger til dette, så kan Seløy Kystferie utføre arbeidene på en god og fornuftig måte.
 
Han legger til at Seløy Kystferie også kan bistå og utføre øvrige arbeider i bevaringsprosjektet, som for eksempel reparasjon av brønnhus, rekkverk og tjærebreing av molo.
 
Naturoppsyn
Seløy Kystferie ønsker også å opprette ett naturoppsyn, og ønsker at Herøy kommune kan bistå til tilrettelegging for dette, inkludert bistand til å søke om midler.
 
 
Seløy Kystferie har egnede båter for oppgaven og en sterk interesse for oppgaven, skriver Trond Olsen i Seløy Kystferie.
 
 
Han avslutter med at det i tiden fremover vil bli en økt trafikk av småbåter og besøkende ute i øyriket rundt Herøy.
 
- Naturoppsyn for å holde kontroll med plyndring av ørnereir og annen fauna-kriminalitet er en svært viktig del av det som kommunen må ta stilling til, avslutter Trond Olsen i Seløy Kystferie.