Satser på rorbu-turisme

torben
Torben Pedersen holder på å bygge en rorbuperle på Flostad hvor han har investert 1,7 millioner kroner og restaurert en gammel fiskebrygge. Han er en av flere i området som har tatt konsekvensen av at turistene som søker ut til Herøy vil bo nær naturen og oppleve sjøen.
- Brygga sto og forfalt og jeg trengte noe å holde på med når jeg har lange perioder heime på land, forteller Torben mens han viser oss rundt i andre etasje av Flostad Rorbuer.
 
Her finner vi to ferdige leiligheter, hver på 60 kvadratmeter. Til neste år skal en 75 kvadratmeter stor leilighet og et felles vaskerom/tørkerom stå ferdig.
 
Men andre etasje er ferdig og svært forseg-gjort. Leilighetene er store og romslige med to soverom hver og kjøkken og stue. Mørke gulv med hvite vegger gir en ren og fin stil.
 
Kjøkkenet har både oppvaskmaskin og komfyr og i stua er det ”selvsagt” parabolanlegg. Fra stua fører en stige opp til en hems med ytterligere soveplass.
 
Fra stua fører en stor dobbeltdør ut til balkongen hvor vi finner et stort bord med benker og en nydelig utsikt mot havet.
 
Fra den flotte kaia fører en landgang til flytebrygga hvor Torben har investert i  to aluminiumsbåter med utenbordsmotorer, bygd for 26 knops fart.
 
- Nå holder snekkerne på med lage fortøyningsplass. I den lille bua på flytebrygga skal folk gjøre til fisken og her finner vi en fryseboks med vaskerom. Her er det kun plass til 15 kilo filét hver, ler Torben.
 
Til tross for at de to leilighetene først sto ferdig i år og den tredje ikke før til neste år, så har Torben allerede hatt flere overnattinger. Og da har det vært utenlandske turister.
 
- Jeg mener investeringene vil bli god butikk, avslutter Torben Pedersen mens bilferja Alsten tøffer forbi på vei til Søvik.
torben
Torben Pedersen foran Flostad Rorbuer.
side_7_rorbuer1
Leilighetene er store og romslige med to soverom hver og kjøkken og stue.
side_7_rorbue_balkong
Fra stua fører en stor dobbeltdør ut til balkongen hvor vi finner et stort bord med benker og en nydelig utsikt mot havet.
side_7_rorbuer_baater
Fra den flotte kaia fører en landgang til flytebrygga hvor Torben har investert i to aluminiumsbåter med utenbordsmotorer, bygd for 26 knops fart

Annonser