Satser på ny yrkesmesse 10. februar

8_LO
Herøy sentralskole og næringsforeningen satser på å arrangere ny yrkesmesse i Herøyhallen 10. februar. Det kunne rektor ved Herøy sentralskole Lars Olav Mogård-Larsen fortelle under Herøy næringsforenings møte på Herøy Brygge i dag.
I februar i år ble den planlagte yrkesmessa avlyst på grunn av for liten påmelding.

Under Herøy næringsforenings desembermøte i dag ble det understreket hvor viktig denne messa er.

Nå satses det på ny yrkesmesse 10. februar klokken 18.

Sitt ansvar bevisst Driftssjef i Seløy Undervannservice AS Einar Roan poengterte at bedriftene i Herøy må være sitt ansvar bevisst.

- I fjor la vi masse arbeid i dette, og måtte avlyse i siste øyeblikk på grunn av for liten påmelding.

Bedriftene må se det positive i denne muligheten, understreket Roan.

Mogård-Larsen kunne fortelle at gruppa som har jobbet med å planlegge yrkesmessa legger opp til ordfører Arnt Frode Jensen skal holde innledning om omdømmebygging, mangfold og framtidsvyer.

Mange inviterte - Vi har erfart at aulaen blir for liten og legger opp til å bruke 1/3 av Herøyhallen til dette og resten av hallen til utstillingene.

Vi tenker oss å ha en avdeling med representanter fra forsyningsbasen i Sandnessjøen, og at Høgskolen i Nesna er til stede. Det samme gjelder også HERBO AS OG Herøy Fiber.

I tillegg til at påmeldte bedrifter i regionen har stands, fortalte Lars Olav Mogård-Larsen.

Påmelding snarest Det ble også uttalt at det er viktig at påmelding går ut snarest mulig.

Jørn Moe fra planleggingsgruppen bak messa påpekte at det viktigste likevel er at bedriftene er til stede og er synlige på yrkesmessa.

Mogård-Larsen mente videre at elevene i 10. klasse vil tilby seg å hjelpe de som ønsker det med å lage data-presentasjoner av sin bedrift.

Han ville høre næringsforeningens mening om man skulle invitere bedrifter utenfor kommunen til yrkesmessa, bedrifter som står i et konkurranseforhold til herøybedrifter.

Konkurranse Leder i næringsforeningen Roger Hansen var klar i sin uttalelse.

- Vi lever i et konkurranse-samfunn og de bør komme de som kan komme. Styret i foreningen mener at man ikke skal begrense deltakelsen på grunn av konkurransehensyn, sa Hansen.

Vise mulighetene i HALD Arnt Erling Paulsen mente at det viktigste med yrkesmessa bør være å vise den oppvoksende generasjonen de muligheter til å jobbe og bo som finnes i HALD-området.

Ordfører Arnt Frode Jensen kunne blant annet fortelle at han har hørt oljeselskapet BP snakke meget positivt om yrkesmessa i Herøy etter at selskapet var til stede for noen år siden.
8_LO
Lars Olav Mogård-Larsen leder planleggingsgruppa for yrkesmessa.
8_naeringsfor
Herøy Næringsforening mener yrkesmessa er viktig.

Annonser