Sandsundværulykken som tema på skolen

Sandsundvær, ved bautaen 3

Elever i 3. klasse ved Herøy skole har i tre uker arbeidet med Sandsundværulykken som tema og sendt inn en tekst som de selv har skrevet til Herøyfjerdingen.

- Vi startet hele prosjektet med å definere ordet øy, Hva er ei øy?

- Vi har fått opplysninger fra besteforeldre, hentet opplysninger fra bøker og på nett. Vi har hatt besøk av både Jon Ove Ottesen og Reidar Moursund i klassen og begge har fortalt om hvordan folket hadde det der ute i havgapet for 119 år siden. Onsdag 22. januar var klassen med blomster ved bautaen på kirkegården for å markere at det er 119 siden Sandsundværulykken, skriver kontaktlærerne Sonja Salamonsen og Astrid Reinertsen til Herøyfjerdingen..

Tekst fra 3. klasse
Hei. Vi i 3. klasse har jobbet med Sandsundværulykken. Det skjedde den 22. januar i 1901. Det var 254 fiskere i Sandsundvær. Det kom hagl som var like store som hønseegg. Det var 16 rorbuer og mange båter der ute. De måtte gå ut fordi havet slo igjennom gulvet i husene. 3. klasse var på kirkegården den 22. januar 2020. Ulykken på Sandsundvær varte i tre dager. Sandsundvær ligger i Herøy kommune. Det var 33 menn og ei dame som døde. Det var noen som holdt seg fast i et tau og noen bandt seg fast til en brønn.
Skrevet av Mathea 8 år, Julie 8 år, Mia 10 år og Johanna 8 år.

Sandsundvær i dag med bygninger
Slik ser Sandsunndvær ut i dag.
Sandsundvær, ved bautaen 3
Her er 3. klasse ved minnebautaen på kirkegården.

  1 / 4 
 
Sandsundvær 
Sandsundvær
Slik ser bautaen på kirkegården ut.
 


Annonser