Samlet inn rundt 50 000 kroner til kreftsaken

Krafttak mo kreft logo

Den siste uka har det blitt gjennomført en lokal innsamlingsaksjon til «Krafttak mot kreft» i regi av Herøy Frivilligsentral og Kirsti Iversen der det så langt har kommet inn i underkant av 50 000 kroner.

«Krafttak mot kreft» er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Siden de første bøssebærerne gikk fra dør til dør i 2006 er det blitt samlet inn over 300 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft.

I Herøy er det Frivilligsentralen med leder Jelena Budesa og Kirsti Iversen som har organisert innsamlingsaksjonen som i år ble gjennomført mandag 9. og tirsdag 10. mars. Det er også Frivilligsentralen som nå planlegger og gjennomfører den årlige TV-aksjonen på NRK.

- Vi har fått 39 476 kroner i kontanter og på Vipps har det foreløpig kommet kroner 12818. I dette beløpet ligger også rundt 6300 kroner som kom inn da valgfaggruppa «Sal og scene» ved Herøy skole arrangerte kafé til inntekt for kreftsaken i aulaen tirsdag 25. februar.

- Så langt har det derfor kommet inn 47794 kroner, men det er fortsatt fullt mulig å støtte aksjonen. Frivilligsentralen vil takke elever i valgfaget "Sal og scene" for å ha organisert kafé. Tusen takk til alle fantastiske bøssebærere og en spesiell takk til Kirsti Iversen og Merete Storrø, sier Jelena Budesa.

Krafttak mot kreft blir heldigital
Over 20 000 bøssebærere skulle gått fra dør til dør i hele Norge for å samle inn penger til kreftformer få overlever denne uken. Etter at Herøy hadde gjennomført sin aksjon ble det bestemt at aksjonen skulle gjøres heldigital. Det ble naturlig nok sett på som viktigere å bidra til å minimere spredning av koronaviruset enn å gå med bøsser. 

Det er fremdeles mulig å støtte den lokale innsamlingen på Vippsnr 471010. 
Ved å benytte dette nummeret blir beløpet registrert som en del av Herøy kommune sitt bidrag.

Krafttak mot kreft Jelena og Kirsti
Det er Jelena Budesa fra Frivilligsentralen og Kirsti Iversen som er initiativtakere bak denne innsamlingsaksjonen.
Kafe til inntekt for kreftsaken_publikum2
Herøy skole arrangerte i februar kafé som innbrakte rundt 6300 til innsamlingsaksjonen.

Annonser