Sa opp i Dønna - men blir i Herøy

3_kaare
Sokneprest i Dønna Kaare Stenseng har sagt opp jobben, men vil jobbe ut oppsigelsestiden til et stykke ut i august. – Etter 20 år tilknyttet Den Norske Kirken har jeg lyst til å gjøre noe annet, sier Stenseng til Herøyfjerdingen. Men familien har ingen planer om å flytte fra Herøy.
I begynnelsen av mai sa Kaare Stenseng opp stillingen i Dønna.
 
- Etter 20 år tilknyttet Den Norske Kirken, først gjennom frivillig arbeid og så gjennom jobben, har jeg lyst til å gjøre noe annet, sier Stenseng til Herøyfjerdingen.
 
Og det er ikke til å legge skjul på at den avgjørelsen har flere sider ved seg.
 
Ikke konflikt
Lokalavisene skrev i fjor om en konflikt-situasjon ved kirkekontoret i Dønna da sokneprest Kaare Stenseng en tid var sykemeldt.
 
Når soknepresten nå har sagt opp skyldes det IKKE noen konflikt.
 
- Det er ikke lett å være prest i Den Norske Kirke på grunn av nye strukturer som gjør det vanskelig å konsentrere seg om de arbeidsoppgavene man trodde man skulle ha som prest.
 
Nye strukturer i kirken
Kirken skal gjennomføre fire reformer samtidig, og avgjørelsen om å slutte som prest i Dønna har heller å gjøre med de strukturene som det legges opp til i kirken, sier Stenseng til Herøyfjerdingen.
 
Han legger til at han er glad for å ha blitt kjent med folket på Dønna.
 
- Det blir vemodig å tenke på alle menneskene jeg har blitt kjent med ute i felten på Dønna.
 
Det er et kjempeprivilegium å få lov til å komme hjem til folk som åpner seg og forteller om de tristeste de vet.
 
Ikke flytteplaner
De har tatt imot en fremmed og fortalt om ting de ikke ville fortalt til andre. Den tilliten setter jeg pris på, sier Stenseng videre.
 
Men, slår Stenseng fast:
- Vi har overhodet ingen planer om å flytte fra Herøy. Min kone Annette trives kjempegodt som sokneprest i Herøy og familien trives veldig godt her.
 
Dette er en avgjørelse Annette og jeg er enige om og min oppsigelse på Dønna forandrer ikke noe i forhold til hennes jobb i Herøy, sier Kaare Stenseng.
 
Nå skal han bruke kreftene på å finne seg annen jobb.
 
Helt uten planer er han ikke, røper han -  uten å gå nærmere inn på det.
3_kaare
Sokneprest i Dønna Kaare Stenseng.

Annonser