Doi Doi består av tre distriktsmusikere på Sør-Helgeland, som alle er ansatt i Kulturskolen i Brønnøy. Det er en rytmisk gruppe og musikken spenner fra Vreeswijk-låter og egne komposisjoner til truede taktarter fra Øst-Europa. For anledningen var også de dyktige og kjente bassisten Finn Guttormsen, som forøvrig også har aner fra Herøy, med på konserten.

Det er ingen tvil om at Doi Doi består av dyktige musikere, men det må innrømmes at vi var litt spente på hvordan denne typen musikk ville bli mottatt av elevene. Til vanlig er det nok listetopper som får deres oppmerksomhet og det var nok få av dem som hadde hørt slik musikk tidligere.

God respons
Herøyfjerdingen overvar konserten for barnetrinnet og det virket som om elevene likte det de hørte og fulgte godt med. Mot slutten av konserten, som varte i rundt 40 minutter, var også de fleste med på å klappe takten og det er jo et meget godt tegn.

Flott innslag fra kulturskolen
Et artig innslag på konserten var at åtte elever fra kulturskolen i Herøy var med som gjesteartister. Det var nok mange av dem som var spente da de gikk fram og skulle synge sangen "Jeg vil male dagen blå" sammen med de etablerte musikerne.

Det var imidlertid flott å høre og se at elevene hadde gjort leksa si meget godt og framførte sangen på en overbevisende måte sammen med Doi Doi.

Planen var at elevene fra kulturskolen bare skulle være med på den første konserten, men etter ønske fra musikerne ble de med på begge og det må jo være artig å oppleve for en niåring.