Rødt etablert i Herøy

Partiet Rødt stiftet i Herøy_alle

Den 30.april 2021 ble det holdt stiftelsesmøte for lokalpartiet Rødt i Herøy kommune.

- Fredagen før 1. mai møtte varaordfører i Alstahaug og 2. kandidat til Stortinget for Rødt, Hanne Benedikte Wiig opp i Herøy, og var en engasjert fødselshjelper for partiet Rødt i kommunen. Et parti som denne kommunen sårt trenger, etter hva de oppmøtte i dette stiftelsesmøtet mente, står det i ei pressemelding etter stiftelsesmøtet.

- Initiativet kom fra Hugo Sandoval, som allerede har et par års fartstid bak seg i Herøy kommunestyre som partiløs. Han hadde naturligvis et knippe med nødvendige saker klar, som Rødt burde ta seg av i Herøy. Det er riktignok over to år til neste kommunevalg, men Rødt Herøy trenger tid til å lære, og vil drive valgkamp for Stortingsvalget fram til høsten, skriver de videre i pressemeldingen.

 - Det er en viktig sak vi må fokusere på her i regionen, og det er Campus Nesna. Å opprettholde lærer- og sykepleierutdanninga på Nesna blir garantert en sak for det nye stortinget, og der må vi være med å bestemme, sa Hanne Benedikte på møtet.

- Det er nedgang i folketallet i hele Nord-Norge, men det viser seg at lærere og sykepleiere utdannet på Nesna, blir i sine hjemkommuner i nord i mye større grad enn fra andre utdanningssteder. Derfor er det å beholde Campus Nesna et stort bidrag for å stanse denne nedgangen i folketallet vårt, sa Wiig.

Ser til Dønna
Rødt i Dønna ble startet for kort tid siden, og på tross av et medlemstall maken til det nå nystartede partiet i Herøy, fikk de 16,8 prosent av stemmene for to år siden, og tre i kommunestyret der. 

- Det var samferdsel som skaffet oss de stemmene, sa Leonid Rødsten..

- Samferdsel er en viktig sak i Herøy også, så vi håper jo på samme resultat her, bemerket Hugo.

Den lille gruppen som startet det nye Rødt-laget, representerer mange av partiets kjernesaker gjennom sitt engasjement og arbeid. Noe som etter deres mening lover godt for arbeidet når de engang slipper til i kommunestyret i Herøy. Akkurat det er de skråsikre på alle fem.

- Møtet ble holdt etter en nøye forretningsorden, og endte med at Hugo Sandoval ble valgt til styreleder, og Grethe Helen Jensen som økonomi-ansvarlig. Det absolutte minimum for å bli registrert som partiet Rødt i Herøy, skriver de i pressemeldingen.

Partiet Rødt stiftet i Herøy_alle
Den harde kjerne i det nye partiet. Fra venstre: Grethe Hellen Jensen, Hugo Sandoval, Tone Toft og Bjørn Økern. Foran: Mariann Rønneberg. (Foto: Leonid Rødsten)
Partiet Rødt stiftet i Herøy_Hanne Benedikte Wiig
Hanne Benedikte Wiig fra Alstahaug Rødt holdt innledningen på stiftelsesmøtet til Rødt Herøy. (Foto: Bjørn Økern)

Annonser