Revy om tre uker

revy1
10. klasse ved Herøy sentralskole setter opp revy 2. og 3. oktober. Den røde tråden i revyen blir "Herøydagan" alle de ulike aktivitetene som foregår. Planleggingen startet i vår og nå er det hektisk aktivitet i klasserommet.
Klassestyrerne for 10. klasse er Erlend Sjåvik og Stian Prestø, og de forteller om svært motiverte elever som i all hovedsak har skrevet revyen selv.

- Men vi lærere trår selvsagt til når det trengs. Vi startet arbeidet i vår med en idé-myldring og allerede da satte vi en dato for revyen.

- Vi tror nemlig høsten er et gunstig tidspunkt for en revy. Da får vi resten av året til å konsetrere oss om skolen, forteller Erlend Sjåvik.

Han innrømmer at de tar en sjanse når de satser såpass høyt med en revy, men alle har god tro på at dette skal bli bra.

- Elevene har ikke erfaring med slike oppsettinger fra før, men vi har til gjengjeld mange som spiller ulike instrumenterog har erfaringer fra ulike opptredener i regi av kulturskolen, sier Sjåvik videre.

Den røde tråden er altså Herøydagan hvor journalist Martin Jøsevold i Helgeland Arbeiderblad kommer for å ta bilder og skrive.

- Han farer rundt til blant annet småbåtforeninga, Seløy Kystferie, bygdesamlinga, seniordanserne og ikke minst alle kunstutstillerne. 

Her blir det mye komiske ting som skjer, røper Erlend Sjåvik som selv har mye erfaring fra revy-oppsettinger.

- Dette er faktisk et kjærkomment tema å lage revy over. Det kan skje utrolig mye rart i denne settingen, mener Sjåvik som legger til at teaterinstruktør Mari Moe Krysinska kommer for å hjelpe til den siste uka.
revy1
Stian Lorentsen (fra venstre), Helene Heggheim, Sindre Wennemo og resten av 10. klasse står foran tre spennende og hektiske uker.

Annonser