At en kommunalleder deltar i styringsgruppen viser at rådmannen prioriterer arbeidet med FYSAK høyt. De øvrige medlemmene i styringsgruppa er Svein Cato Jakobsen og Alfhild Karlsen fra Seniordanserne.

I brevet til styringsgruppen skriver rådmann SKogshol blant annet:

Idrettslaget legger meget godt til rette for organisert konkurranseaktivitet mens trimaktivitetene ikke har noen felles organisering. Vi har noen ildsjeler som holder oppe meget populære turløyper for individuelle trimere, en seniordansegruppe som skaper trivsel og trim og aerobikgrupper som er aktive.

Alt dette er viktige tiltak som trenger en håndsrekning. Det er ikke grunnlag for å lage nye organisasjoner for å ivareta tiltakene.

Jeg er kommet til at kommunen bør ta et ansvar. Kommunen sluttet seg til FYSAK i Nordland for noen år tilbake og har etablert en kommunal koordinator.

Jeg mener FYSAK bør reaktiveres og ta ansvar for organisering av disse aktivitetene og være støttespiller for å styrke aktivitetene.

FYSAK-koordinator Jan Nikolaisen får ansvar for koordinering av aktivitetene. Til å styre arbeidet nedsettes en styringsgruppe bestående av Svein Cato Jacobsen, Alfhild Karlsen og Siv Nilsen fra rådmannens stab.

Det bevilges kr. 20000 i 2009 som styringsgruppen disponerer til aktuelle tiltak. Bevilgningen belastes konto1.1122.1210.120.0.

Styringsgruppen bør ha som mål å arrangere minst en stor FYSAK-aktivitet/markering pr. år. Styringsgruppen skal også ha ansvar for en aktiv informasjon om trimmuligheter i Herøy, avslutter rådmann Roy Skogsholm sitt brev til styringsgruppen.

Dette skjer i forlengelsen av et møte for et par uker tilbake hvor Svein Cato Jakobsen tok til orde for å stifte en turforening.