Renholdsavdelingen ryddet strender

Renholdsavdelingen ryddet strender_Brasøy-red

I forbindelse med vedlikeholdsarbeid på fabrikken tok hele renholdsavdelingen ved Marine Harvest på Herøy en hel dag ute og plukket strandsøppel i november.

Tidligere har også produksjonsavdelingen gjort en durabelig innsats med å plukke strandsøppel på Hestøya på Herøy. Vi informerte grunneier og gjorde avtale om container fra Shmil i forkant.

Hyggelig teambuilding med lunch ute
Så tok 14 stykker turen til Tennvalen utrustet med strandryddesekker, hansker og lunch. Dette er en gjeng som er vant til å gå på jobb når andre har avsluttet sin arbeidsdag på ettermiddag eller kveld.

Opphold og streif av sol gjorde dagen til en hyggelig teambuilding med lunch ute. Vi konsentrerte oss om området fra Lamholmen i nord og rundt hele sørspissen av Tenna og tilbake på samme punkt på østsiden av veien. For de som er lokalkjent er dette ett flott rekreasjonsområde som er langstrakt med lange hvite strender av kalksand.

Spesielt i strandsonen mot vest fra Husværfjorden og Straumen fant vi tett konsentrasjon av søppel. Etter å ha funnet tre bildekk og en frontlykt ble teorien om en hel delebil spredd over området lansert.

Mye søppel
En hel fryseboks hadde hatt et lengre opphold i fjæra og var brun av rust. Ellers bestod fangsten av plastdunker, plastflasker, plastkasser, plastkuler til bruk, en stor rusten trålkule, tau og taurester, oljefat, mykplast, rør, slanger, en not, store isopor element, små isoporbiter, 50 liter spillolje på dunk og mye mere.

Tross tunge løft for å plassere avfallet så nært veien som mulig var det god stemning og fliring mens vi ryddet. Frontlykten ble til mye latter overrakt som presang til en av deltakerne. Mulig vedkommende har en ikke helt ny bil.

Neste etappe ble utført av kjølegjengen som samlet avfallet på henger og fraktet det til container fra Shmil – ingenting å si på innsatsen her heller. Det vi ikke klarte å få til veien ble hentet av med båt av sjøsiden på Marine Harvest.

Til slutt sto vi igjen med en haug hvor hverken båt eller bil kom til, der hentet grunneier avfallet med traktor og plasserte i containeren. I tillegg til å fylle containeren på 10 kubikkmeter, plukket vi 15 sekker og en fryseboks denne dagen. Det er 10 kubikkmeter, 15 fulle sekker og en fryseboks i riktig retning det!

Tekst og bilder: Tanja Irene Hanssen, avdelingsleder Marine Harvest

Renholdsavdelingen ryddet strender_strandrydding
De to gutta som viser muskler heter (fv): Krists Poljanis og Andrei Sestakov.
Renholdsavdelingen ryddet strender_Brasøy-red
Her er gjengen samlet.

Annonser