Rekordbesøk - tross dårlig sommervær

bygdesamling_vertskap
Herøy bygdesamling har i sommermånedene slått besøksrekorden fra i fjor, til tross for elendig sommervær. Legger man til at turistkontoret har hatt en kraftig nedgang i antall besøk, er bygdesamlingas positive utvikling desto mer oppsiktsvekkende.
Fra siste halvdel av juni til 7. august var det vel fem hundre færre besøkende ved turistkontoret i Herøy, nemlig vel 1300 mot over 1800 besøkende i fjor.
 
Og kontoret tror selv at været må ta størstedelen av skylda. De få godværsdagene Helgeland hadde i fellesferien var det nemlig også flest besøk ved turistkontoret på Flostad.
 
Overraskende
Men Herøy Bygdesamling kan slå i bordet med flere besøkende enn fjorårets rekordsommer.
 
Siden mai har det til nå vært 1350 besøkende innom hos museumsbestyrer Børge Evensen og hans medhjelpere Kristine Kleven og Øyvind Ottesen.
 
- Besøkstallet er overraskende høyt, været tatt i betrakting. Vi har hatt jevn økning i antall besøkende de senere årene.
 
Større aktivitet
Vi har heller ikke utvidet åpningstidene i år, så forklaringen ligger ikke der. Derimot har vi hatt større aktivitet, som blant annet en godt besøkt husflidskafé, forklarer Børge Evensen.
 
 1050 beøkende siden 1. mai gir et gjennomsnitt på 15 - 20 personer innom bygdesamlinga per dag.
 
- Turistene som besøker bygdesamlinga er i utgangspunktet ute etter en historisk innføring i lokal- og regional kultur - generell nord-norsk kultur, og ikke først og fremst kultur fra kommunen.
 
Eksotisk
Og mange av turistene gir uttrykk for at de syns det er fryktelig eksotisk her ute, forteller Evensen og legger til at også fotoutstillingen med lokale amatørfotografer har hatt godt besøk.
 
- Det er naturlig nok besøkende med tilknytning til Herøy som gjerne vil se denne utstillingen, avslutter museumsbestyrer Børge Evensen.
bygdesamling_vertskap
Børge Evensen (i midten) har i sommer hatt hjelp på Herøy bygdesamling av Kristine Kleven og Øyvind Ottesen.
turistkontoret_inngangsparti
Dårlig vær må antakelig ta skylda for at færre har besøkt turistkontoret i Herøy.

Annonser