- Denne siste plata «Coastline» er ei instrumentalplate, det er jo instrumentalist jeg er. Plata kommer ikke ut på CD eller vinyl, men gis ut på strømmetjenester som Spotify, iTunes den 28. april.

- Melodiførende instrumenter her er diverse gitarer, både akustiske og elektriske. I tillegg inneholder plata en sang som heter «Marketplace» der jeg spiller på en elektrisk sitar som jeg har hatt i en del år. Og så kom jeg over et fint piano som jeg likte, og det bruker jeg på noen sanger, sier Moursund.

Ulike arrangement
Moursund forteller at hans musikk spenner over flere musikksjangre og at arrangementene derfor blir ulike.

- Jeg prøver å gi sangene et arrangement som kler dem, og bruker en del orkestrale elementer. Et eksempel på det kan jo være «All That’s Left», som jeg forøvrig laget noen dager etter at Russland gikk til krig mot Ukraina.

- Andre ganger synes jeg det kan være interessant med litt hybride lyder. Det kan for eksempel være en blanding mellom kor og synth, som i sangene «Follow That Bird» og «All The Best».

- Jeg kan jo nevne at jeg også på denne plata spiller en del på såkalt fretless-bass, altså en bassgitar uten bånd, som kan minne om en kontrabass i lydbilde, sier Reidar.

Gjør alt selv
- Jeg gjør bare det jeg har gjort siden jeg gikk på barneskolen, nemlig komponere sanger og spille dem inn. Jeg prøver ikke å lage musikk for de store folkemassene, så jeg håper dette er passe rar musikk, he-he, humrer komponisten.

Reidar forteller at albumet er spilt inn og mikset i hans eget studio i løpet av de siste to årene. I februar var han i Stockholm og mastret sangene hos den anerkjente og prisbelønte Bjørn Engelmann i Cutting Room Studio.

- Jeg syntes det ville passe disse sangene å bli mastret med analoge verktøy. Mastering er for øvrig siste finish på lyden etter at sangene er innspilt og mikset.

- Jeg har komponert og arrangert alle de 12 sangene på Coastline, og spiller alle instrumenter. Unntaket er tittelsporet «Coastline» der Jon-Willy Rydningen spiller elpiano, avslutter Moursund.

Nedenfor kan dere se en promovideo på Youtube for det nye albumet Coastline.