- Renovering og utbygging har kostet om lag 1,5 millioner kroner, men vi har brukt av oppsparte midler. Herøy ASVO har gått med overskudd siden 2001. Men vi måtte låne to millioner kroner tilkjøp av bygget, forteller daglig leder Jørn Moe til Herøyfjerdingen.

Totalt er det bygd ut rundt 100 kvadratmeter. Og det er mye arbeid som er utført. Mest synlig er renoveringen av fasaden mot sør og mot ferjeleiet.

I sørenden har det også blitt plass til en liten utvendig og overbygd sitteplass. Men også den flotte kantina kan de ansatte være stolte av.

- Vi hadde tenkt å renovere bygget, men når vi skulle bli eiere forsterket det prosessen. Mye av arbeidet er gjort av egne folk, ikke minst Gunnar Eliassen. Vi har også leid inn Kåre Pettersen og Jostein Arntsen som snekkere, sier Jørn Moe som legger til at dette arbeidet har kommet på toppen av den øvrige drifta. Derfor er Moe glad for at kundene har vist forståelse.

- Vi begynte å bygge på i november i fjor, og vi prioriterte kantina for å få den ferdig til jul. Butikken sto ferdig i juni i år, forteller Jørn Moe videre. Og i den store butikken finner man ulike ting, fra brukte møbler til forskjellige pyntegjenstander.

- Vi har hatt mye besøk i butikken. Kundene har i hovedsak vært folk som venter på ferjeanløp, forteller Moe.

Lørdag 18. november hadde Herøy ASVO åpen dag hvor folk kunne komme for å se og handle og kjøpe en kopp kaffe. Herøy ASVO har både sykkelverkstedet, snekkerverksted, isopormottak og butikk.

I tillegg har bedriften også ekspedisjon for hurtigbåten.