150 store og små møtte opp da Bjørn Montessoriskole markerte den nasjonale refleksdagen. Dette er et årlig arrangement som setter fokus på trafikk og refleksbruk.

Egen reflekssang
Arrangementet startet med å synge skolens egen reflekssang. Den er forøvrig også distribuert til de andre skolene i regionen, sier initiativtaker Heidi Vold Lorentzen til Herøyfjerdingen.

Refleksdemonstrasjon i samarbeid med politi og ambulansetjenesten
Skolen arrangerte  refleksdagen i samarbeid med FAU, foreldrene, ambulansetjenesten, Nordlandsbuss og politiet. Dette er blitt en årlig tradisjon ved skolen som de har holdt på med det siden 2005.

Alle fikk være med ut i buss for å se hvor lite man ser av fotgjengerne når de beveger seg i høstmørket uten refleks, og dette kan nok være en tankevekker for mange. Politiet og ambulansetjenesten er med på denne øvelsen og på denne måten understreker alvoret og betydningen av refleksbruk.

Alt er gratis
I tillegg til refleksdemonstrasjonen ble det arrangert refleksløype der elevene brukte lommelykt og lyste seg fram til refleksbrikker i mørket. Det ble også sparket fotball og gjennomført quiz, sier Heidi videre.

Det vanket også pølse, saft og kaker til alle sammen, og alt er gratis takket være god sponsing av Trygg Trafikk.

Enda større neste år
Neste år håper Heidi at de skal få til et fellesarrangement med nabokommunen og gjøre arrangementet enda større.

(Alle bilder: Siw A. Åkerøy)