Sist lørdag konkurrerte Herøy skole sammen med 15 andre lag i den regionale finalen i Helgeland i First Lego League. Herøy skole gjorde inntrykk på dommerne og kunne ta med seg «Kjerneverdiprisen» hjem. 

Lærer Guro Bjertnes Hansen forteller at Herøy skole stilte med to lag i konkurransen og er overrasket og stolt over at de klarte å få med seg en pris hjem til Herøy.

- Vi deltok egentlig på turneringen for å lære og da er det jo ekstra hyggelig at vi gjorde det så bra, sier Hansen.

Imponerte dommerne
Lørdag 13. november var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter. På Helgeland kjempet 16 lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen i Ålesund den 12. mars 2022.

Årets oppdrag er Cargo Connect, hvor de unge talentene forsker på morgendagens transportløsninger. Herøy skole skapte stor begeistring hos dommerne til tross for at de ikke kapret finalebilletten. Den var det laget Korgen Lego Locos som stakk av med.

Ifølge en pressemelding etter arrangementet har talentene fra Herøy lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på transportutfordringer vi står overfor i fremtiden. De imponerte under lørdagens konkurranse, og presenterte seg for dommere og publikum med bravur.

- Herøy skole og de andre lagene har imponert meg stort under årets regionale finale i Helgeland. Mer enn noen gang er det viktig å lytte til barn og unges kloke og kreative ideer, også rundt morgendagens transportløsninger. Med den læringsviljen og engasjementet vi har sett er jeg sikker på at vi er i gode hender i fremtiden, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor «Morgendagens helter».

Andre lag som imponerte på Helgeland var Korgen Lego Locos, som stakk av med Championsprisen, og Team DBU (Dønna barne- og ungdomsskole), som vant robotkonkurransen.

Gjør realfag gøy med praktisk læring
Silje Kumeus, konseptleder for FIRST LEGO League fra FIRST Scandinavia, forteller at formålet med FIRST LEGO League er å gi barn og unge unike og gode læringsopplevelser og glede ved mestre realfag.

- I FIRST LEGO League er det barn og unge selv som stiller spørsmålene og finner løsninger som de voksne ikke har svaret på! De må samarbeide, forske og være kreative for å finne bærekraftige løsninger på dagens og fremtidens utfordringer, avslutter konseptlederen

Lokale støttespillere for den regionale finalen på Helgeland var Equinor, Nord Universitet, Samfunnsløftet SpareBank1 Nord-Norge, SpareBank1 Helgeland, Vitensenter Nordland, AKVA Group Helgeland Plast, Elkem, HHO-Gruppen, Kunnskapsparken Helgeland, Mo Fjernvarme, Mo i Rana Havn KF, Nova Sea, Rana Industriterminal, Rana kommune, Rana utvikling, SINTEF Molab og Tieto Evry.

Fakta om FIRST LEGO League: 

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 4-16 år.  

  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000.   

  • Arrangementet FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av talentutviklingsprogrammet «Morgendagens helter», hvor Equinor støtter talenter innenfor realfag, kultur og idrett.

  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.   

  • Rundt 350 lag fordelt på 24 norske byer deltar under årets regionale finaler.

Årets oppdrag er Cargo Connect, og handler om å finne løsninger som vil forbedre transport av produkter.

Den skandinaviske finalen arrangeres i Ålesund den 12. mars 2022.

Her er lagene som vant priser i den regionale finalen:

Lag  

 Kategori

Korgen Lego Locos

 FIRST LEGO League Champion 

Herøy skole 1

 Kjerneverdiprisen 

Korgen Lego Locos 

 Prosjektprisen 

Team DBU

 Robotkonkurransen 

Korgen Lego Locos

 Teknologiprisen 

Korgen Lego Locos

 Veilederprisen 

 

Foto: Guro B. Hansen