Rasmus Og Verdens Beste Band lager barnemusikk som hele familien digger! Bandets både morsomme og alvorlige tekster, i tillegg til den sprudlende musikken, har gjort at de har et solid grep om et stadig større publikum.

Rasmus Og Verdens Beste Band har tidligere vunnet to spellemannpriser, og bandet er kjent fra NRK SUPERS barne-tv-program "KOSINUS" hvor de både er med som aktører og har skrevet kjenningsmelodien.

Dyktige musikere 
R&VBB består av Rasmus Rohde på gitar og sang, Erlend Smalås på tuba, bass og sang og den serbiske super-trekkspilleren Jovan Pavlovic på trekkspill. I tillegg har de med seg Carl Haakon Waadeland på trommer. Alle fire er drevne, profesjonelle musikere som har bakgrunn fra blant annet Trøndelag Teater og ”Jazzlinja” på NTNU. De har spillt med Åge Aleksandersen, Hans Rotmo, Knutsen & Ludvigsen og Stian Carstensen og Kristin Asbjørnsen.

Turnert over hele landet
Bandet har opptrådd på en rekke festivaler i Norge (Olavsfestdagene, Telemarkfestivalen, Musikk i Nordland, Steinkjerfestivalen, Olsokdagene på Stiklestad m.m.) samt turnert mye på barneskoler over hele landet i regi av Den Kulturelle skolesekken.

Sammenlignes med Knutsen og Ludviksen 
Bandet har blitt sammenliknet med Knutsen & Ludvigsen og spiller humoristisk og fengende musikk for både barn og voksne. De synger sanger om kyssing, om tante som har en tuba i nesen, om farmor og mormor som er kjærester og om puppan te pappa m.m. Publikum får være med å synge og klappe, og av og til må noen opp på scenen og f.eks. hjelpe til med å blåse såpebobler. De fikk spellemanspris for beste barneplate for albumet ”Kyssing e hæslig” i 2007. Oppfølgeren “Puppan te Pappa” gjorde at de fikk enda større nasjonal oppmerksomhet¨, og en popularitet som stadig vokser. Denne plata ble belønnet med spellemannspris for “Beste barneplate 2010".

I november 2012 kom bandets tredje album «Gul Snø» som er en juleplate med 12 nye sanger om vinter og jul, blant annet "Barneskirenn" (om da Petter Northug junior var barn). Her kan dere se noen klipp fra Youtube med Rasmus & Verdens Beste Band

Rasmus & Verdens Beste Band - "Hula Hula"

Rasmus & Verdens Beste Band - "Puppan te Pappa"