Ragnhild sørger for utvidede jordmortjenester

Jordmor Ragnhild S

Ragnhild Sjåvik Stokbakken sørger for jordmortjenester to dager i uka fra helsehuset i Herøy. 

Mens kommunen tidligere hadde et begrenset tilbud med jordmor tilstede tre dager i måneden har kommunen nå fått på plass et utvidet tilbudet med tilbud om jordmortjenester to dager i uka.

- Jeg gir tilbud om veiledning til de gravide i fra de planlegger å bli gravid eller om de nettopp har oppdaget at de er gravide, og ellers gjennom hele svangerskapet. Jeg henviser til sykehuset for ultralyd og ellers hvis det skulle være noe spesielt. Jeg har ellers samarbeid med fastlegene og gir også tilbud om hjemmebesøk når de kommer heim fra sykehuset og tilbyr også etterkontroll som anbefales rundt seks uker etter fødselen, sier jordmor Ragnhild.

Ragnhild gir også veiledning om prevensjon og kan også sette inn eventuelle prevensjonsmidler. Hun har også tilbud om celleprøver for damer fra 25 til 35 år.

- Jeg har også planer om å arrangere en «Sjekkdeg-dag» med fokus på dette med livmorhalskreft. Det blir det sagt at det er rundt 25 000 som ikke har sjekket seg på grunn av koronapandemien så det er derfor et etterslep. Dette vil jeg komme tilbake til senere, sier Stokbakken.

- Jeg har ellers et tett samarbeid med legene og Edith og Karina på helsestasjonen og vi har blant annet planer om å arrangere svangerskapskveld og barselstreff for de som har født siste året. Jeg har ellers kontortid stort sett hver tirsdag og torsdag så det er bare å ta kontakt. Dette er ellers et lavterskeltilbud som er gratis å benytte seg av, avslutter jordmor Ragnhild Stokbakken.

I tillegg til Herøy jobber også Ragnhild i perioder som jordmor på St. Olavs hospital i Trondheim og av og til på sykehuset i Sandnessjøen.

Ragnhild har kontordager tirsdag og torsdag og kan nås på tlf. 75068061/90792869 eller på e-post ragnhild.sjavik.stokbakken@heroy-no.kommune.no.

Trykk her for å lese mer om svangerskapsomsorgen på Herøy kommunes hjemmeside.

Annonser